Kongra-Star: Şiddete, işgale ve soykırıma sessiz kalmayacağız

Kongra Star, Şengal soykırımının 10’uncu yıldönümünde yüreği özgürlük için atan herkesi meydanlara akmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Kongra Star Meclisi, DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014 tarihinde başlattığı Şengal saldırısının 10’uncu yıldönümüne ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Tüm dünyanın gözü önünde canlı canlı gerçekleşen ve kimsenin müdahale etmediği Şengal soykırımının üzerinden 10 yıl geçti. KDP güçleri, arkasına bakmadan Şengal’den kaçarak Êzidi halkını soykırımın pençelerine teslim etti” denildi.

Ferman’da katledilenlerin ve Şengal’de DAİŞ’e karşı savaşta tarihi bir direniş sergileyen tüm savaşçıların anıldığı açıklamada, “Şehit yoldaşların özgürlük hayaline ulaşacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” vurgusu yapıldı. “Şengal Soykırımı’nın üzerinden 10 yıl geçti. DAİŞ tarafından binlerce Êzidi kadın ve çocuk kaçırıldı, esir alındı ve pazarlarda satıldı. Esir alınan binlercesinin akıbeti ise hala bilinmiyor. Kültürün, inancın ve varlığın koruma alanı olan Şengal toprakları hala katliam ve soykırım tehdidi altında. Bu tehdit ve tehlike henüz sona ermiş değil” denildi.

Açıklamanın devamında, işgalci Türk devletinin neredeyse her gün çeşitli savaş teknikleri kullanarak Êzidi halkını hedef aldığı belirtilerek, “KDP de her gün yaptığı kara propagandasıyla Êzidi halkını hedef alıyor ve onları tehdit ediyor. KDP eliyle Başûr topraklarında işgal genişliyor. Bu durum, özellikle kadınların yaşamını tehdit ediyor ve bölgede soykırım ve göçün önünü açıyor. Kadın katliamının insanlık suçu olarak kabul edilmemesi gerçeği, devletlerin ve diktatörlerin kadın soykırımıyla ayakta kalmasına neden olmakta ve kadınlara yönelik pervasız saldırılarının önünü açmaktadır. Kadın soykırımı bir insanlık suçu olarak kabul edilmediği sürece toplumsal soykırım politikalarına karşı etkili bir mücadele verilemez” diye belirtildi.

Kongra Star olarak, “Her türlü şiddete, işgale, soykırıma ve komplo girişimlerine karşı sessiz kalmayacağız” denilen açıklamanın sonunda;

“Êzidi kadınların sesi hepimizindir. Kadın devrimciler olarak Şengal, Afganistan, Rojhilatê Kurdistan ve özgürlük mücadelesi yürüten tüm kadınların yanında olacağız. Yüreği özgürlük için atan tüm özgürlükçü, aydın, sanatçı ve direnişçi kadınlara birlikte özgür kadın meydanlarına akma ve mücadeleyi büyütme çağrısında bulunuyoruz” denildi.