GÖRÜNTÜLÜ

'Kürt kadını etrafında gelişen mücadeleden korkuyorlar!'

Güney Kürdistanlı kadınlar, "Sakine Cansız ruhuyla kadının devrimci öncülüğüne ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine sahip çıkalım" dedi. Silopi'deki infazların da Paris'in devamı olduğuna dikkat çekildi.

Güney Kürdistanlı kadın aktivistler, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilmelerinin yıl dönümünde ANF'ye konuştu. Kadınların Paris'te infaz edilmesinin ardından 3 yıl geçmesine rağmen Fransa ve Avrupa devletlerinin katliamı aydınlatmak için hiçbir çaba sarf etmediği belirtildi.

'YA KATLİAMI AYDINLATIRSINIZ YA DA SUÇ ORTAKLIĞINIZ RESMİLEŞİR'

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (REJAK) meclis üyesi Lavin Nuredin: "Fransa yönetiminin bilgisi olmadan bu katliam planı uygulanamazdı. Katliamın aydınlatılamamasında da Fransa devletinin sorumsuzluğu büyük rol oynuyor. üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen katliamın bağlantıları ortaya çıkarılmadı. Ya katliamı tüm bağlantıları ile aydınlatırsınız ya da suç ortaklığınız Kürt halkı nezdinde resmileşir. Paris Katliamı'nın yıl dönümünde, Silopi’de Türk devleti tarafından 3 Kürt kadın siyasetçi hunharca katledildi; Paris'teki katliamdan hiçbir farkı yoktur, devamı niteliğindedir. Türk devleti ve suç ortakları Paris Katliamı ile Kürt soykırımının startını verdiler. Kürt halkının özgürlük mücadelesine darbe vurup, bugün Kürdistan'da devreye koydukları çökertme planını başarıya götürmenin hesabını yapmışlardır. Bu planın boşa çıkarılması için Sakine Cansız’ın azmi ve ruhuyla kadının devrimci öncülüğünü sahiplenip, Kürt halkının özgürlük mücadelesine sahip çıkmalıyız. Kuzey Kürdistan’ın zaferi dört parça Kürdistan’ın zaferi olacaktır."

'DİK DURUŞUYLA ETKİ YARATTI'

Aktivist Hero Sait: "Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez bütün yaşamlarını kadın özgürlük mücadelesine veren kahraman Kürt devrimci kadınlarıydı. Elbette ki onların hedef alınmasının birçok nedeni var. Kürt özgürlük mücadelesini bütün dünyaya aktarıyordular. Paris’te hedef alınmaları da bu alanda etkili çalışma yürütmelerindendir. Kuşkusuz Sakine Cansız'ın 40 yıllık mücadele tarihi vardı. Kürdistan'da kendi kişiliğinde özgür kadın iradesini ortaya çıkardı. 12 Eylül 1980 Darbesi'nde sergilediği dik duruşla Kürt toplumu nezdinde büyük etkisi oldu. Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesine öncülük etmesini sağladı. Bu yüzden hedef seçildi. Onun yarattığı kadın kurtuluş çizgisi bugün milyonları kapsıyor. Bu yolun her zaman takipçisi olacağız.

'SAKİNELER'İN ARDILLARI OLDUKLARI İÇİN KATLEDİLDİLER'

Silopi’de 3 kadın siyasetçinin katledilmesi de, 9 Ocak’ta Paris’te 3 Kürt kadın devrimcinin katledilmesine neden olan plan ve konseptin devamıdır. O plan çerçevesinde 9 Ocak Paris Katliamı'nın üçüncü yıl dönümünde Silopi’de 3 Kürt kadın siyasetçi katledildi. Çünkü onlar da Sakine Cansız'ın yoldaşları ve ardıllarıydı. Kadın özgürlük mücadelesine kendi hayatlarını adamışlardı. Aynı plan çerçevesinde bilinçli olarak katledildiler. Türk devleti Kürt kadını etrafında gelişen demokrasi ve özgürlük mücadelesinden korkuyor. Bu mücadele bayrağını devralmak bizim de görevimizdir. Bütün Kürt kadınları bu çerçevede özgürlük mücadelesine sahip çıkmalıdır."

...