Kürt kadınları bir dizi eylemle Türk devletini protesto etti

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar, Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı devlet terörüne dikkat çekmek amacıyla bir dizi eylem yaptı.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar, Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı devlet terörüne dikkat çekmek amacıyla bir dizi eylem yaptı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla 2 günlük çadır eylemi düzenlendi. Sara Kadın Komünü öncülüğünde düzenlenen eylemde Türk devletinin Kürt halkına yönelik uyguladığı devlet terörü protesto edildi ve Kürdistan’daki öz yönetim direnişleri selamlandı.

Çadır eyleminde bilgilendirme amacıyla bildiriler dağıtıldı. Devletin katliamlarında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının da asıldığı çadır eylemi bugün akşam saatlerinde düzenlenecek mitingle sona erecek.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Ronahi kadın Meclisi’nin çağrısı üzerine sessiz bir eylemle Türk devletinin terörü lanetlendi.

Kadınlar son iki ayda AKP rejimi tarafından öldürülen çocukların isimlerinin beyaz çarşafa yazıldığı eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve öz yönetimleri sahiplenme çağrısı da yapıldı.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana’da Kürt kadın derneği AVESTA üyeleri, Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) merkezine Kuzey Kürdistan’daki durum ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dair hazırlanan bir dosya sundu.

Viyana’daki Af Örgütü şubesi önünde toplanan kadınlar, Öcalan ve Öz yönetim direnişleri sırasında katledilen sivillerin resimlerinin olduğu pankart ve dövizler taşıdı.

AVESTA yönetiminden iki temsilci daha sonra Kuzey Kürdistan’daki duruma ve Öcalan üzerindeki tecride yönelik bir dosyayı Af Örgütü temsilcilerine sundu. Af Örgütü temsilcilerine Kürdistan’daki gelişmeleri aktaran Kürt kadınları, duyarlılık çağrısı yaptı.

Af Örgütü yöneticileri ise, Türkiye’deki durumu yakından takip ettiklerini ve gerekli açıklamalarını ‘yeterli düzeyde’ bir araştırmadan sonra yapacaklarını dile getirdi.