Marsilya’da 11-13 Haziran arasında Arin Mirkan Festivali düzenlenecek

Fransa’nın Marsilya kentinde bu yıl birincisi düzenlenecek olan Arin Mirkan Festivali'ne ilişkin basın toplantısı yapıldı.

Fransa’nın Marsilya kentinde bu yıl birincisi düzenlenecek olan Arin Mirkan Festivali'ne ilişkin basın toplantısı yapıldı.

11-12-13 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Festival için bir araya gelen, Marsilya Alevi Kültür Merkezi, Kadınların Dünya Yürüyüşü Komitesi, Kadın Hakları Kollektifi ve Marsilya Arin Mirkan Kürt Kadın Meclisi temsilcileri; festivalin gerçekleştirilme amacını ve programını bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.

Hazırlık komitesi, festivalin özellikle Kobanê ve Şengal'de insanlık düşmanı DAİŞ çetelerine karşı Ortadoğu'da halkların umudu olan özgürlük mücadelesi yürüten kadınlara ithaf edildiğini belirtti. DAİŞ’in kadınları köleleştirdiği de vurgulanan basın açıklamasında, Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in faillerinin açığa çıkarılmaması da eleştirildi. Ayrıca Kobanê’nin yeniden edilmesi gerektiği de hatırlatıldı.

Festivalde birçok etkinliğin yanı sıra; film gösterimi, resim ve fotoğraf sergisi, konserlerin gerçekleştirileceğini belirten hazırlık komitesi  Marsilya ve çevresinde yaşayan yurtsever devrimci sol ve sosyalist çevrelere katılım çağrısı ile son buldu.

11-12 Haziran’da Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde etkinliklerin düzenleneceği festivalin finali ise 13 Haziran’da Docks des Sud à Marseille'de konser alanında yapılacak.

...