Marsilya’ya Cansız, Doğan ve Şaylemez için yürüyüş

Fransa'nın Marsilya kentinde, Paris'te katledilen üç kadın Kürt devrimci için bir yürüyüş düzenlendi.

Fransa'nın Marsilya kentinde, Paris'te katledilen üç kadın Kürt devrimci için bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte Paris katliamının faillerinin korunduğuna dikkat çekilirken, Türk devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı soykırım kınandı.

Marsilya Arin Mirkan Kürt Kadın Meclisi tarafından organize edilen yürüyüşe yaklaşık 500 Kürt ve dostları katıldı. Canebiere Meydanı'ndan Marsilya Valiliği'ne kadar süren eylemde, 9 Ocak 2013'te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in fotoğrafları taşındı.

Yürüyüş boyunca “adalet istiyoruz”, “Katil Türkiye, işbirlikçi Fransa” gibi sloganların yanı sıra, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen sloganlar da atıldı. Okunan bildiride ise Paris’te Cansız, Doğan ve Şaylemez ile Silopi’de üç Kürt kadın siyasetçinin aynı kişiler tarafından katledildiği ve bunun ikinci Paris katliamı olduğu vurgulandı. Kürdistan'da uygulanan soykırım politikalarına dikkat çeken bildiride, soykırıma karşı Kürdistan ile dayanışma çağrısı yapıldı. Yapılan konuşmalarda aynı zamana 9 Ocak günü Paris'te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Eylem valilik önünde yapılan konuşma ve valilik yetkililerine dosya veren heyetin geri dönmesiyle sona erdi.

Kürt kadınları Pazartesi gününden bu yana her gün Vieux Port meydanında dayanışma standı kuruyor. Stand, Cuma akşamı yine Vieux Port meydanında yapılacak bir miting ile sona erecek.