Mersin'de polis saldırısı sonuç vermedi; üç kadın anıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te, 9 Ocak 2013'te katledilen devrimci kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Mersin'de anıldı.

Mersin'de Paris'te katledilen üç devrimci kadın anıldı. Anmadaki konuşmalarda, direnişin büyütüleceği mesajı verilirken, infazların sorumlusu olarak AKP işaret edildi. Leyla Şaylemez'in kardeşi Mikail Şaylemez ise "Bir Leyla gitti, binlercesi yeniden doğdu" dedi. 

Fransa'nın başkenti Paris'te, 9 Ocak 2013'te katledilen devrimci kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Mersin'de anıldı.

POLİS SALDIRDI, ÖZ SAVUNMAYA GEÇİLDİ

HDP Akdeniz ilçe binası önünde kadınlar öncülüğünde toplanan halka polis saldırdı. Ara sokaklara dağılan halk, öz savunmaya geçerek, saldırılara direndi. Saldırıya rağmen dağılmayan kadınlar gruplar halinde bir araya gelerek, otobüslerle Leyla Şaylemez'in mezarının bulunduğu Güney Kent Mezarlığı'na geldi. Mezarlık girişinde bir araya gelen yüzlerce kadın, Paris ve Silopi katliamlarında yaşamını yitiren altı kadın siyasetçinin fotoğraflarını taşıdı.

HDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Dirayet Dilan Taşdemir, Leyla Şaylemez'in kardeşi Mikail Şaylemez'in de yer aldığı yürüyüşte, "Biji Serok Apo", "Şehid namirin", "Biji berxwedana Cizire" sloganları atıldı. 

Mezarlıktaki saygı duruşunun ardından konuşan HDP Amed Milletvekili Aydoğan, Paris Katliamı'nın üzerinden 3 yıl geçtiğini, ancak katliamı gerçekleştiren 'kirli ellerin' halen ortaya çıkarılmadığını söyledi.

'KATLİAMINA ARKASINDA AKP VAR'

Aydoğan, katliamın arkasında bizzat AKP iktidarının olduğunu belirtirken, şöyle konuştu: "Bu katliam aydınlatılmadan Kürt sorunu çözülmeyecektir. AKP zaten sorunu çözmeye çok niyeti yok ama olursa masaya tekrar otururlarsa bu katliamı aydınlatılmadan hiçbir adımın atılmayacağını iyi bilsinler."

Silopi'de üç Kürt kadının daha katledilerek, Paris Katliamı'nda verilmek istenen mesajın yenilendiğini vurgulayan Aydoğan, "Kaç kişiyi katlederseniz katledin bu mücadele bitmeyecektir. Kürtleri öldürerek bitiremezsiniz, bunu kafanıza koyun. Biz kazanacağız. Bu halkın direnişi kazanacak" dedi.

'DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ'

HDP Ağrı Milletvekili Taşdemir ise 3 yıl önce yapılan katliamın bu gün Cizre, Sur, Nusaybin ve Silvan'da tekrarlandığını söyleyerek, bu katliamlar karşısında direnişlerini büyüteceklerini ifade etti.

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu ise katliamın tüm kadınlara yönelik olduğuna işaret etti. 

Leyla Şaylemez'in kardeşi Mikail Şaylemez de "Şahitlerimiz tüm Kürdistan halkının şehididir. Bir Leyla gitti binlercesi yeniden doğdu" dedi.