MLKP'den Erbay ve Öter için açıklama

MLKP, Yeliz Erbay ve Şirin Öter'in katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Öter'e yaralı haldeyken ateş edildiğine de dikkat çekildi.

MLKP - Komünist Kadın Örgütü Kadın Önderliği, İstanbul'da Yeliz Erbay ve Şirin Öter adlı devrimcilerin polis tarafından katledilmesine ilişkin açıklama yaptı.
"İki yiğit kız kardeşimiz, iki öncü komünist kadın, kadın komutanlaşması şiarının iki kutup yıldızı, Yeliz Erbay ve Şirin Öter yoldaşlar, kaldıkları FESK üssüne yönelik düşman kuşatmasında çarpışarak ölümsüzleştiler" denilen açıklamada, şunlar belirtildi:

'HESAP SORMA ARAYIŞLARINI SÜRDÜRDÜLER'

"Şirin yoldaş, ezilen emekçi bir kadın olarak erkek egemen kapitalist düzenin kendisine yaşattığı acıları düzene öfkeye dönüştürdü. Devrimci mücadeleyle tanışmasının ilk yıllarından bu yana, çok çeşitli faaliyet alanlarında mücadelenin özellikle silahlı, askeri biçimlerini yükseltti.
1. Komünist Kadın Konferansı delgelesi Yeliz yoldaş, Komünist Kadın Örgütümüzün kuruluşunda yer aldı, konferansa, yoğun düşünsel emeği ve ön hazırlıklarıyla, sunduğu öneriler ve karar taslaklarıyla, yürüttüğü etkin tartışmalarla önemli katkılarda bulundu. Kadın yoldaşlığı, cins bilinci ve cins sevgisinin büyütülmesi zorunluluğuna sınırsız inancıyla, bulunduğu her alanda komünist kadınların eylemini ve ilişki tarzını özgün biçimde örgütlemesinin kavgasını verdi. Kadın yoldaşlığını, her günkü yaşamının, devrimci çalışmasında içselleştirdi.
İki yoldaşımız da, savaştıkları cephede kadın cinayetlerinden, kadın devrimcilere yönelik düzen bekçilerinin tehdit ve hakaretlerinden hesap sorma arayışlarını sürdürürken, yazınsal faaliyetleri, önerileri, tartışmalarıyla tüm cephelerdeki kadın örgütlenme çalışmasını büyütmeye katkı sundular, 1. Komünist Kadın Konferansı kararlarının takipçisi oldular."
Açıklamada, Öter yaralıyken, cinsel organlarına ateş edildiği de aktarıldı.