MLKP komutanı Sarya, Kobanê anıldı

Kobanê Direnişi'nde gerçekleştirdiği eylem esnasında şehit düşen Sibel Bulut (Sarya Özgür), şehadetinin 1. yılında anıldı.

Kobanê  Direnişi'nde gerçekleştirdiği eylem esnasında şehit düşen Sibel Bulut (Sarya Özgür), şehadetinin 1. yılında anıldı.

DAİŞ çetelerinin geçtiğimiz yıl Kobanê'ye saldırması ile başlayan tarihi direnişte şehit düşen Sibel Bulut (Sarya Özgür), şehit düştüğü yerde anıldı.  

Anma, MLKP, MLKP/Komünist Kadın Örgütü savaşçılarının yanı sıra YPG/YPJ savaşçıları ile kurum temsilcileri ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Askeri merasim ile başlayan anma programı kurum temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti. Şehit Aileleri Kurumu temsilcisi Sara Mahmud, Kobanê şehitlerini anarak başladığı konuşmasında "Rojava'da yapılan katliamlara karşı büyük, kahramanca bir direniş oldu. Tüm saldırılara karşı topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz" dedi.

'SAVAŞI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Sara Mahmud ardından konuşan MLKP Komutanı Hêvi Sarya ise Sibel Bulut'un savaşçı özelliklerine değinerek "Sarya yoldaş, diğer tüm şehitler gibi savaşın en ön cephelerinde yer aldı. Kobanê Direnişi'nin en zor günlerinde tereddütsüzce bir katılım sergiledi. Sarya Özgür önünde MLKP'li yoldaşları olarak, YPG/YPJ'li yoldaşları, kadınlar olarak saygıyla eğiliyoruz" şeklinde konuştu.

Hêvi Sarya'nın ardından MLKP/KKÖ adına Viyan İsyan konuştu. İsyan, Kobanê Direnişi'nin kadınların ön cephede olduğu örnek bir savaş olduğunu söyledi. İsyan, "Düşman, direnişçi kadınlar karşısında duramadı. Helal Arin, bu direbişin simgesi oldu. Sarya ise dünya devrimcilerine örnek oldu" dedi. Sibel Bulut'un verdiği bir röportaja değinen Viyan İsyan, devrimi sahiplenmenin önemine dikkat çektiğini gerekirse şehit düşeriz ama savunmaktan vazgeçmeyiz sözlerini hatırlattı.  

SARYA'NIN SİLAHINA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Komünist Kadın Örgütü adına konuşan Viyan İsyan'ın ardından son sözü YPJ Komutanı Diljen Kobanê aldı. Sibel Bulut'un kahramanca ve feda ruhuyla şehit düştüğünü belirten Kobanê, "Hepiniz biliyorsunuz ki faşist devletler bir araya gelerek Kobane'ye saldırdı. Bu saldırılara karşı özgürük isteyen güçler Kobanê'yi savundu. MLKP savaşçısı Sarya yoldaş da bu direnişin içerisindeydi. Kobanê'deki eylemiyle feda ruhunun temsilcisi oldu. Biz burada YPG-YPJ ve özgürlük için savaşanlar olarak düşman saldırılarına boyun eğmedik. Bugün burada toplanan Kürt, Arap, Süryani, Türkmen bütün halklardan kadınlar olarak Sarya'nın silahına sahip çıkacağız. Kapitalist iktidarların altında yaşayan kadınlara çağrımız özgür topraklara gelmeleridir. Dünya kadınları Sarya'nın silahına sahip çıksın" ifadelerini kullandı.

...