‘Mücadelemizi her zamankinden fazla yükseltmeliyiz’

Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Temsilciliği, DBP PM üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA aktivisti Fatma Uyar’ın katledilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Temsilciliği, DBP PM üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA aktivisti Fatma Uyar’ın katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kadın kırımlarına, toplum kırımlarına karşı mücadelemizi her zamankinden fazla yükseltmeliyiz. Kürtler kadınlar direndi direnecek” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Temsilciliği, Silopi’de gerçekleşen kadın kırımı uygulaması olan kadına dönük siyasi cinayetleri kınadı.

9 Ocak 2013’te Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyelerinden Leyla Şaylemez’in katledildiği günden bugüne kadın politikalarının ve Kürt halkına karşı amansız bir savaşın yükselişinin işaretlerinin daha iyi okunduğu ve değerlendirilebildiği açıklamada belirtildi.

“Bugün tam 3 yıl sonra benzer bir uygulama ve katliam Silopi de gerçekleşti. Yine üç kadın, yine üç devrimci ve siyasetçi. DBP PM üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA aktivisti Fatma Uyar bu katliamda hayatlarını kaybettiler. Ataerkil şiddetinin kurumlaşmış hali olan asker devleti tüm savaşlarda olduğu gibi yine kadınları ganimet olarak hedefledi. Sakinelerin direniş geleneğini omuzlamış bu yiğit kadın devrimciler son nefeslerinde Bakure Kürdistan'da öz yönetimlerin öz savunmasını siyasal arena da temsil ediyordu” diyen Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Temsilciliği halkın iradesi tarafından, kadın iradesi ile toplum arasından seçilmiş bu kadınların, faşist devlet ve Erdoğan’ın en büyük korkuları olduğunu kaydetti. Çünkü onların direnen, örgütlenen kadınlar olduğu ifade edilen açıklamada, “Kadın kırımlarına, toplum kırımlarına karşı mücadelemizi her zamankinden fazla yükseltmeliyiz. Kürtler kadınlar direndi direnecek!

Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Temsilciliği olarak uluslararası topluluğu AB, AP ve özelde BM'yi bu insanlık dışı ve hukuk dışı uygulamalar karşısında sessiz kalmamaya ve tavrını açık bir şekilde ezilen halklardan ve haklı bir mücadelenin sahibi olan Kürtlerden yana almaya çağırıyoruz” dedi.