Münih’te adalet eylemi

Almanya’nın Münih kentinde Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması için “suskunluğunuz ortaklığınızdandır” eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Münih kentinde Paris’te 9 Ocak 2013 günü katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması için “suskunluğunuz ortaklığınızdandır” eylemi düzenlendi.

Avrupa’daki Kürt kadınlarının, Cansız, Doğan ve Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması için eylemleri devam ediyor. Münih’te Fransız konsolosluğu önünde düzenlenen “Suskunluğunuz suç ortaklığınızdandır” eyleminde katil zanlı Ömer Güney’in Türkiye’deki bağlantılarına ilişkin ortaya çıkan belgelere rağmen, soruşturmanın bir türlü ilerlememesine tepki gösterildi.

Cansız, Doğan ve Şaylemez’in posterlerinin taşındığı eylemde Almanca bildiriler dağıtıldı ve okundu. Ciwanên Azad Münih, Sara Kadın İnisiyatifi’nin organize ettiği eylemde, “Her Çarşamba günü eylemlerimiz devam edecek” mesajı verildi.