Mûş’ta bir evde polise ait dinleme cihazı bulundu

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mûş Gençlik Meclisi üyesi Maruf Çelikel ile arkadaşı Faruk Küçükçelebi’nin evinde polise ait ortam dinleme cihazı bulundu.

Mûş’ta iki gencin kaldığı evde Emniyet Genel Müdürlüğü adına kayıtlı bir dinleme cihazı bulundu.

Yeşil Sol Parti Mûş Gençlik Meclisi üyesi Maruf Çelikel, kayıt cihazını ışığının yanıp sönmesi üzerine fark ettiklerini belirtti.

Çelikel, kayıt cihazının içerisinden çıkan SIM kartının Emniyet Genel Müdürlüğü adına kayıtlı olduğunu söyledi.

Çelikel, şunları ifade etti: "Cihazın ışığı yanıp sönüyordu. Yerleştirildiği yeri açtığımızda elektriğe bağlı olduğunu ve yedek bir bataryasının olduğunu fark ettik. Yaptıkları düzeneği iptal ettiğimizde içerisindeki Turkcell SIM kart çıktı. Yaptığımız araştırmada emniyet adına kayıtlı ve iki aydan fazladır aktif görünüyordu. Emniyet faturasını yatırıyor ve iki ayın faturası 2 bin 500 TL gelmiş. Evin içerisine, bizim olmadığımız bir zamanda gelerek yerleştirdikleri çok belli. Suç duyurusunda bulunacağız.”

Bu cihazın bulunmasından önce de defalarca eve kadar fiziki takibe maruz kaldıklarını söyleyen Çelikel, “Evin önünde daima bir TEM aracı bulunuyordu zaten. Ajanlaştırmaya çalıştılar, ‘partiye gidersen başına geleceklerden sorumlu değiliz’ dediler. Zorla birkaç defa telefonumu açmaya çalıştılar” dedi.