Nice’de Sara belgeseline yoğun ilgi

Nice Uluslararası Film Festivali’nde 4 dalda aday gösterilen SARA belgeselinin gösterimi yapıldı. Festivalde bulunan filmin yapımcılarından Delal Yıldız, Sakine Cansız’ın hayatını uluslararası kamuoyuna göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Nice Uluslararası Film Festivali’nde 4 dalda aday gösterilen SARA belgeselinin gösterimi yapıldı. Festivalde bulunan filmin yapımcılarından Delal Yıldız, Sakine Cansız’ın hayatını uluslararası kamuoyuna göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Kürt kadın devrimci ve PKK’nin kurucularından olan Sakine Cansız’ın yaşamının konu edildiği “Sara - Hep Kavgaydı Yaşamım” adlı belgesel Fransa’nın Nice şehrinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Film Yapımcıları Festivali’nde (NICE International Film Festival) gösterildi. 7 Mayıs’ta başlayan ve yarın son bulacak festival dünyanın birçok ülkesinden belgesel ve kısa film katıldı. Sara belgeseli festival çerçevesinde dün gösterimi yapıldı. Birçok yabancının izlediği film, büyük bir beğeniyle karşılandı. Sara belgeseli, en iyi senaryo, en iyi belgesel, en iyi yabancı dilde belgesel, en iyi özgün belgesel dallarında da ödüle aday gösteriliyor. Belgesel aralarında Barcelona, Madrid ve Douarnenez Film Festivali’nin bulunduğu birçok festival ve etkinlikte gösterilecek.

‘AMACIMIZ SAKİNE CANSIZ’I FARKLI HALKLARA TANITMAK’

Filmin yapımcılarından Delal Yıldız, filme ilişkin ANF’ye konuştu. Yıldız, festivalde Ortadoğu ve Avusturalya’dan birçok yönetmenin filminin gösterildiğini belirterek, “Filmimize ilgi oldukça yoğun. İlk  bakan her kes politik ve dram temalı olduğunu ve ilgileniyor. Belgeselimizin böylesi bir festivale gelmesi ilk olmasına rağmen yabancıların ilgisi oldukça iyi. Bizim amacımızda Sakine Cansız’ı farklı halklara ve uluslararası kamuoyunda tanıtmaktır. Yılsonuna kadar birkaç festivalde daha gösteriliyor. Bu festivalde de filmimiz 4 dalda aday gösteriliyor. Biz filmimizi yarıştırmak için festivallere göndermiyoruz. Sonuçta Sakine Cansız’ın yarıştıracak ve ödül üzerinde gösterilecek bir durumu yok. Bizim için Cansız’ın yaşatılması önemli” diye konuştu.

Sakine Cansız’ın büyük bir hayat yaşadığını vurgulayan Yıldız, şunları söyledi: “Belki her kes onu ölümüyle tanıdı ama hayatı Kürtlerin hayatına şekil verdi. Direnişi özgürlük azmi verdi. Bugün direnler o azim ile direniyorlar. Onun için biz Sakine Cansız, nasıl bir hayat yaşadı onu sunmayı tercih ettik.”