Nusaybin'de YPS-Jin ilan edildi

Halkın özyönetim iradesine yönelik devreye konulan sıkıyönetim saldırılarına karşı Nusaybin’de kadınlar "Şehit Ayten Bagok" birimi adıyla Kadın Sivil Savunma Birlikleri (YPS Jin) kuruluşunu ilan etti.

Halkın özyönetim iradesine yönelik devreye konulan sıkıyönetim saldırılarına karşı Nusaybin’de kadınlar "Şehit Ayten Bagok" birimi adıyla Kadın Sivil Savunma Birlikleri (YPS Jin) kuruluşunu ilan etti.

Aylardır özyönetim direnişine karşı saldırıların gerçekleştiği Nusaybin'de kadınlar öz savunma gücü olarak "Şehit Ayten Bagok" birimi adıyla Kadın Sivil Savunma Birlikleri (YPS Jin) kuruluşunu düzenlediği törenle ilan etti.

Törende konuşan YPS Jin üyesi Leyla Nisêbîn, AKP faşizminin insanlık adına hiç bir siyasi irade zeminini kabul etmediği için Kürt halkının özerklik direnişini gerçekleştirdiğini belirten Nısebin, "AKP çeteleri tarafından faşist saldırıları ile Kürt halkına karşı ne denli bir inkar, imha ve asimilasyon politikasın yürüttükleri aşikardır. Kürt halkına uyguladıkları politikaları savaş ve soykırımdır. İnsanlarımızı kadın, çocuk, yaşlı, hamile, engelli ve genç demeden vahşice katlediyor. Bütün halkımız gibi biz kadınlara da hiç bir demokratik, siyasi ve hatta yaşamsal hak bırakmadıkları gibi ve yine Türkiye'deki halkların mozaiğine karşı tekçi ve gerici zihniyetlerini uygulamaya çalışmaktadır. Ama onların bildiği gibi Kürt halkı kadını ve gençleriyle artık kendilerine dayatılan bu sömürgeciliği kabul etmiyor. Ve bir bütün olarak bugün direniş kaleleri oluşturmuş ve bu direnişiyle haklarının arayışınalar. AKP rejiminin bu faşist saldırılarına karşı Kürdistan'da yaşanan direnişler ve öz savunma savaşı meşru bir savaştır. Var olmanın belirtisidir" dedi.

'TÜM NUSAYBİN KADINLARINI DİRENİŞE DAVET EDİYORUZ’

Saldırılarda en çok katledilenlerin kadınlar ve çocuklar olduğunu kaydeden Nisêbîn, Kürt kadınları ve çocuklarının sahipsiz olmadığını ve öz savunmalarını geliştirdiklerini söyledi. Nisêbîn, "Bu iktidar egemen zihniyete karşı büyük bir mücadele verilecektir. Özellikle Kürt kadınları yok edilmek isteniyor. En sonunda yaktıkları ateşin içerisinde kendileri yanacaktır. Bizde Kürt kadınları gibi sömürgeciliğe, iktidara ve kadınlara yapılan şiddete karşı YPS zemini üzerine birliklerimizi ilan ediyoruz. Burada belirtiyoruz ki bu anaların ve çocuklarının çığlıkları ortada kalmayacaktır. Biz kadınlar tüm halkımızı özgür bir yaşama, Kürt kadınını ise özgür bir başarıya götürmeyene kadar bu meşru savunma savaşımızı sürdüreceğiz. Özyönetim direnişimiz devam edecektir. Tüm Kürt halkına çağrımızdır; Biz Nusaybin kadın direnişçileri olarak Şehit Ayten Bagok Birlikleri ile kendimizi örgütleyelim. Bu direnişteki yerimizi alalım. Tüm Nusaybin kadınlarını direnişe davet ediyoruz" dedi.

Yapılan açıklama ardından tören "Biji Serok Apo", "Bê Serok Jiyan nabe" ve "Jin jiyan azadi" sloganları ile son buldu.