Nusaybin'de YPS-Jin üyesi için tören

Nusaybin'de dün gece zırhlı araçlara yönelik gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren YPS-Jin üyesi Dorşîn için askeri merasim düzenlendi.

Nusaybin'de dün gece zırhlı araçlara yönelik gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren YPS-Jin üyesi Dorşîn için askeri merasim düzenlendi. Merasimin ardından PKK bayrağına sarılı Dorşîn'in tabutu kadınların omuzunda "Şehid namirin" sloganıyla hastaneye kaldırıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün gece Kışla ve Zeynelabidin mahallelerini ablukaya alan zırhlı araçlara yönelik gerçekleşen bombalı saldırının ardından gerçekleşen çatışmada yaşamını yitiren Dorşîn kod adlı YPS-Jin üyesi için cenaze merasimi düzenlendi. YPS ve YPS-Jin tarafından Zeynelabidin Mahallesi'nde gerçekleşen merasime YPS ve YPS-Jin üyelerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan merasimde YPS ve YPS-Jin tarafından yapılan askeri merasimin ardından YPS üyesi Denîz Bagok bir konuşma yapıt.

Hükümet tarafından Kürdistan topraklarında kirli bir savaşın yürütüldüğünü söyleyen Deniz Bagok, "Bizim olan ve sömürgeciler tarafından kirli bir savaşın yürütüldüğü bu topraklar uğruna yoldaşımız mücadele dolu bir yaşam sürdü. Yine bu uğurda canını feda etti. Yoldaşımız özel harekat timlerinin ablukasını kırmak adına fedai bir eylem gerçekleştirerek onları püskürttü. Bu gün Kürdistan'ın birçok noktasında DAIŞ zihniyetini aratmayan bir saldırı söz konusudur. Bu savaşı bizler değil, AKP başlattı. Özellikle genç kadınlar ve erkekler başta olmak üzere tüm Kürt halkına sesleniyoruz; daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Kürdistan'da açık şekilde yürütülen savaşın farkında değil misiniz? Gün varlık ve yokluk mücadelesini verildiği gündür. Gün onurlu mücadele günüdür. Tüm gençleri YPS saflarına çağırıyoruz" dedi.

Deniz Bagok'un konuşmaların ardından merasime katılan binlerce yurttaş dakikalarca, "Bijîz berxwedana YPS'ê", "Bê Serok jîyan nabe" ve "Jin jiyan azadî" şeklinde slogan attı. Merasimin ardından PKK bayrağına sarılı Dorşîn'in tabutu YPS-Jin üyesi kadınlar tarafından annelere teslim edildi. Cenazeyi teslim alan kitle buradan Önder Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Halk da tabutu Önder Caddesi'nin başında bekleyen ambulansa nakletti.

 Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dorşîn'in cenazesinin otopsi işlemlerinin ardından memleketine uğurlanacak.