ÖDGK Mardin Meclisi kuruluşunu deklere etti

Özgür Demokrat Genç Kadın (ÖDGK) Mardin Meclisi düzenlediği basın toplantısı ile kuruluşunu ilan etti.

Özgür Demokrat Genç Kadın (ÖDGK) Mardin Meclisi, Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan meclis binasında düzenledikleri basın toplantısıyla kuruluşunu deklere etti. Çok sayıda genç kadının katıldığı basın toplantısında açıklamayı ÖDGK Mardin Meclis Sözcüsü Gurbet Akın yaptı. Yaşadıkları coğrafyada her gün ve her saat genç kadınların katledilmekte olduğuna dikkat çeken Akın, demokratik özerk yaşam inşası ile birlikte özgürce yaşamak istediklerini söyledi.

Akın, “Ortak amaç taşıyanı bir araya getirmek, sorunlarımızı tartışıp çözümlerimizi ortaya koymak için Özgür Demokratik Genç Kadın Meclisimizin ilanını gerçekleştiriyoruz. Amacımız demokratik özgür yaşam içerisinde yer almak ve bu süreçte demokratik özyönetimleri sahiplenerek genç kadın örgütlülüğünü büyütüp, genç kadınları bilinçlendirip, toplumda aktif kılma ve özellikle genç kadınlara cins bilinci noktasında bilinçlendirme temelinde eğitim çalışmaları, öz savunma, ekonomik, ekolojik, sosyal, siyasi v.b. alanlarda aktif kılmak için planlamalar çıkarılmaktır” dedi.

Eril zihniyetin tek korkusunun genç kadınlar olduğunu ifade eden Akın, Mardin’deki genç Türk, Kürt, Süryani ve Arap kadınların birleşip ortak bir demokratik yaşam için kendi çatıları altında birleşmeye davet etti. Akın, sözlerinin sonunda meclis kuruluşlarını de Paris’te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’a atfettiklerini söyledi.

Akın, “ÖDGK olarak kadın özgürlük mücadelemiz gerçekleşen bu saldırılara karşı kadın örgütlülüğümüzü büyütme ve güçlendirme kararlılığındayız. Genç kadın örgütlülüğünü her alanda büyüteceğiz” dedi.