GÖRÜNTÜLÜ

ÖDGK'nin ilk kongresi için hazırlıklar tamamlandı

ÖDGK'nin ilk kongresi 9 Ocak'ta Amed'de olacak. Kongreye ilişkin konuşan Bağıtlayan, kadınlara "Gelin hep beraber özgürleşelim; özgür kadın, özgür ülkeyi de beraberinde getirecektir" diye seslendi.

ÖDGK'nin ilk kongresi 9 Ocak'ta Amed'de olacak. Kongreye ilişkin konuşan Bağıtlayan, kadınlara "Gelin hep beraber özgürleşelim; özgür kadın, özgür ülkeyi de beraberinde getirecektir" diye seslendi.

Özgür Demokratik Genç Kadınlar (ÖDGK), 'Özgür Önderlik, özgür kadın ve özgür ülke' sloganı ile 9 Ocak'ta Amed Karapınar Spor Tesisleri'nde 1. Olağan Kongresini gerçekleştirecek. 

ÖDGK'den Fatma Bağıtlayan, kongreye dört parça Kürdistan, Türkiye ve Avrupa'dan yüzlerce kadının katılacağını aktardı. Bağıtlayan, "Çok renkli ve kapsamlı bir kongre olacak. Kongremize Türkiye ve Kürdistan'ın birçok kentinden 400 delegenin yanı sıra Avrupa'dan da sosyalist, solcu ve demokrat bini aşkın genç kadın katılacak" dedi.

ÜÇ FİDANA ATFEDİLDİ

"9 Ocak'ta gerçekleştireceklerimiz 1. kongremizi Paris'te katledilen üç fidana atfediyoruz" diyen Bağıtlayan, şöyle devam etti: "Bu tarihi seçmemizin özel bir sebebi var. 9 Ocak'ta Kürt Özgürlük Hareketi'nin öncülerinden olan Sakine Cansız ve arkadaşları hain bir saldırı ile katledildi. Katliamın ardından yıllar geçmesine rağmen gerçek katiller bulunup hesabı sorulmadı. İşte bu yüzden, hem bu devrimci kadınları ölüm yıl dönümlerinde anmak hem de onların izinde özgürlüğe yürüdüğümüzü ifade etmek için bu tarihi seçtik."

'ÖRGÜTLENMEYE VE ÖZGÜRLEŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Bağıtlayan, kongrede Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit politikası, öz yönetim ilanları ve kadınların örgütlenmesi gibi konuların tartışılacağını belirtti. 

"Bildiğiniz gibi Kürdistan'ın ve dünyanın birçok yerinde kadınlar erkek devlet zihniyeti tarafından katledilmekte. Özellikle son birkaç ay içerisinde Kürdistan'da bu durum öz yönetim ilanları ile en üst seviyeye ulaşmış durumda. Hemen her gün en az bir kadın devlet tarafından katlediliyor" diyen Bağıtlayan, devamla şöyle dedi: “Devlet örgütlü kadının olduğu yerde direnişin gelişeceğini bildiği için çocuk, genç, yaşlı, evli, hamile ayrımı gözetmeksizin kadınları katlediyor. Buna karşılık biz genç kadınlar şunu söylüyoruz; katliam, şiddet ve baskı ile bizi korkutamazsınız. Ne olursa olsun örgütlenmeye ve özgürleşmeye devam edeceğiz."

'KÖLEVARİ KABUKTAN KURTULACAĞIZ'

"Sadece devlet değil toplum da kadını ötekileştiriyor" diyen Bağıtlayan, "Kadınlar ekonomiden sosyal yaşama, sosyal yaşamdan siyasete birçok alanda ikinci sınıf insan muamelesini görüp yaşamın kıyısında bırakılmaya çalışılıyor. Biz bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz. Gerçekleştireceğimiz kongrenin ardından kadınlar olarak çok daha güçlü ve donanımlı olacağız. Toplumun ve devletin bize dayattığı kölevari kabuktan kurtulacağız. Fiziksel, psikolojik ve sosyal saldırılara karşı kendimizi nasıl savunmamız gerektiğini öğreneceğiz ya da başka bir deyişle, yaşamın neresinde durmamız gerektiğini daha iyi anlayarak bu şekilde hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Kongre hazırlıkları için dört bir koldan çalıştıklarını belirten Bağıtlayan, şu bilgileri verdi: "Bizim ilk kongremiz olacak, bu yüzden hepimiz çok heyecanlıyız. Hazırlıklarımız hemen hemen bitti, diyebiliriz. Bu süreçte tüm arkadaşlar çalışmalara farklı boyutlarda katkı sağladılar. Afişler, broşürler, el ilanları, billboard ve reklamlar aracılığı ile kongremizi duyurmaya çalıştık. Otobüslerden okullara, okullardan yurtlara, yurtlardan sokaklara her yere afişler astık. Ulaşabildiğimiz tüm kadınlara sözlü ve yazılı olarak ulaştık. Bu çalışmalarımızı kongrenin yapılacağı güne kadar hız kesmeden devam ettireceğiz.

'HEP BERABER ÖZGÜRLEŞELİM'

Son olarak tüm kadınlara seslenen Bağıtlayan, "Gelin hep beraber özgürleşelim; özgür kadın, özgür bir ülkeyi de beraberinde getirecektir" dedi.