Oğlu yaralı anne: Neden bu feryat duyulmuyor?

Oğlu Cizre'de yaralanan Hanım Yavuzer : Ey Kürtler siz neredesiniz, kendine Kürdüm diyenler nerede? Neden bu feryadı duymuyorsunuz? Oğlum yerde yaralı yatıyor. Merhameti olanlar nerede? Artık ayaklanma zamanı gelmedi mi

Botan yürüyüşçüleri arasında bulunan ve oğlu Cizre'de yaralanan Hanım Yavuzer gün boyu direnişçilerle ilçeye gitmek için uğraştı. Kendisini engelleyen askerlere tepki gösteren, "Yüzüme bak yüzüme bu ateş sizi de yakar. Evinize geri dönün" sözleriyle tepki gösterdi.

Kürt halkına da seslenen Yavuzer, herkesi Cizre'ye salip çıkmaya çağırdı.

Cizre’de süren soykırım saldırılarına karşı DBP’nin çağrısıyla başlatılan Botan yürüyüşü için Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Girêmîra Mahallesi'nde bir araya gelen binler, İpek Yolu üzerinde direnişlerini sabaha dek sürdürdü. Tüm müdahalelere rağmen direnen eylemciler arasında dün Cizre'de ağır yaralanan ve hala hastaneye kaldırılamayan yaralılardan DBP PM Üyesi Mehmet Yavuzer'in annesi Hanım Yavuzer de yer alıyor.

‘ASKER, EVİNİZE DÖNÜN’

Cizre'de yaralı oğluna seslenerek, "Oğlum, Mehmet kalk yerden, o kurşunlar bana geleydi de sana gelmeyeydi" diye ağıt yakması duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Hanım ana, ağır silahıyla tepesinde dikilen askere ise "Yüzüme bak yüzüme, sizin hiç insafınız yok mu? Oyuna gelmeyin. Bu ateş sizi de yakar. Bu devlet bizi de sizi de öldürüyor, evinize geri dönün" dedi.

‘OĞLUM TOPLARIN ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR’

Başındaki mor yazması ve ulusal kıyafetleriyle direnen Yavuzer, oğlunun Cizre'de yaşam mücadelesi verdiğini duyar duymaz Suruç'tan yollara düştüğünü söyledi. Hanım ana, "Oğlum topların altında yaşam mücadelesi veriyor. Sömürgeci devletlerin Afrika'da uyguladığı vahşet bu gün Kürdistan'da uygulanıyor. Böyle bir zulüm görülmedi, yaralıların yerde can çekerek ölmesini istiyorlar. Oğlum yıllardır bu zulme maruz kalıyor, evimizi yaktılar, oğlumu cezaevine attılar. Oğlum günlerce açlık grevinde kaldı.  Bu devletin hiç merhameti yok" şeklinde konutu.

‘KÜRT HALKININ TEPKİSİ ZAYIF’

Yaşanan katliamlara yönelik tepkinin zayıf olmasını da eleştiren Hanım ana, Türkiye halklarından önce Kürtlerin milyonlar olup alanlara dökülmesi gerektiğini ifade etti. Yavuzer, "Ülkenin başındakilerin yüreği yanmıyor anladık ama Kürt halkının da tepkisi zayıf. Vicdan sahibi olan bu gün buraya gelir ve benim gibi yarlı evladı yerde yatan birçok anneler için ablukayı kırmak için mücadele eder. Ey Kürtler siz neredesiniz, kendine Kürdüm diyenler nerede? Neden bu feryadı duymuyorsunuz? Oğlum yerde yaralı yatıyor. Merhameti olanlar nerede? Artık ayaklanma zamanı gelmedi mi" diye konuştu.