PAJK’lı tutsaklar: Zindanları daha fazla direniş alanı haline getireceğiz

Sur, Cizre, Nusaybin, Silopi, Dargeçit ve Derik gibi merkezlerde yaşanan saldırılar ve halk direnişine ilişkin bir açıklama yapan PAJK’lı tutsaklar, zindanları direni alanı haline getireceklerini belirttiler.

Kürdistan'ın birçok kentinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte gerçekleşen katliamlara bir tepki de PAJK’lı tutsaklardan geldi.

Sur, Cizre, Nusaybin, Silopi, Dargeçit ve Derik gibi merkezlerde yaşanan saldırılar ve halk direnişine ilişkin bir açıklama yapan PAJK’lı tutsaklar, zindanları direni alanı haline getireceklerini belirttiler.

Tutsaklar adına açıklama yapan Kajîn Perî, "Kürdistan da halkımızın başlattığı devrim ve direniş mücadelesine seksen yıllık inkar ve imha zihniyetiyle saldıran AKP hükümeti giderek insanlık değerlerinden düşmektedir. Direnen kadınların zılgıtlarından korkan AKP devleti, çareyi kadınların bedenine saldırmakta görmektedir. Bizler AKP devletinin tecavüzcü politikalarına karşı kadınlar olarak her koşulda direneceğimizi bir kere daha ilan ediyoruz" dedi. 

Kürdistan'da halkın öz yönetim taleplerine karşı devletin on binlerce asker, polis, mit ve özel hareket çeteleriyle saldırıldığını ifade eden Kajîn, "Tank ve topla halkımıza, coğrafyamıza, tarihimizi hedef alarak soykırım yapmaktadır. AKP devleti Kürdistan ve Kürtlük adına direnen ne varsa ortadan kaldırmak için her yolu denemektedir."

Kadınların boyun eğmeyen özgür iradelerini eril zihniyetin tecavüz politikalarıyla ortadan kaldırmaya çalıştığına işaret eden Kajin, "Artık aleni bir şekilde Başta Diyarbakır ve Urfa Emniyeti olmak üzere tüm emniyet binaları tecavüzün tacizin sorgu ve işkence yöntemi olarak uygulandığı merkezler olmaktadır. Bu tecavüz merkezlerinde sömürgecilik yeniden üretilerek kadın bedeni üzerinden kadınların direnişini kırmaya çalışılmakta sömürgeciliğe boyun eğmeyi dayatmaktadır. Bizler AKP devletinin tecavüzcü politikalarına karşı kadınlar olarak her koşulda direneceğimizi bir kere daha ilan ediyoruz" vurgusunu yaptı. 

"AKP devleti şunu iyi bilmelidir ki kadınlar sömürgeci ve tecavüzcü politikalara karşı özgür ruhları ve asi duruşlarıyla barikatlarda hendek başlarında halay tutmaya devam edecek" diyen Kajîn, kadınların öncülüğünde halkların özgür demokratik yaşamı inşa ederek zafere ulaşacağın ifade etti. Zindanlarda direnen PAJK'lı tutsaklar olarak kadınların ve halkın alanlarda mahallelerde sokaklarda yükselttiği direnişi selamladıklarını sözlerine ekleyen Kajîn, "Zindanları daha fazla direniş alanı haline getireceğimizin sözünü veriyoruz. Direne, direne, kazancağız" dedi.