Paris’te adalet arayışı sürdü

Paris katliamının arkasındaki güçlerin aydınlatılması talebiyle her hafta Çarşamba günü gerçekleşen “adalet ve aydınlık” yürüyüşüne bu hafta da Kürdistanlılar siyah bantlar takarak katılım sağladı.

Paris katliamının arkasındaki güçlerin aydınlatılması talebiyle her hafta Çarşamba günü gerçekleşen “adalet ve aydınlık” yürüyüşüne bu hafta da Kürdistanlılar siyah bantlar takarak katılım sağladı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve Sosyalist Kadınlar Birliği üyesi kadınlar, sloganlar eşliğinde saat 14.00’de yürüyüşe geçti. Ellerinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarının olduğu flamalar taşıyan kadınlar, geçtiğimiz hafta katledilerek bedeni sergilenen Ekin Van’ı anmak ve katliamları protesto etmek amacıyla alınlarına siyah bantlar taktı.

Yol boyunca yaşanan katliamlara dikkat çeken sloganlar atılırken yapılan kısa konuşmalarda,  “ne Paris’i ne de yaşanan katliamları unutmayacağız, katliamların hesabı sorulacak” denildi.

Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar yürüyen kitle burada bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. Saygı duruşunun ardından Kürt Kadın Hareketi adına kısa bir konuşma gerçekleştirildi. “Sakine’yi, Fidan’ı, Leyla’yı katleden güçler Kürdistan’da her gün yeni katliamlara imza atıyor. Bütün bu katliamlara bütün ülkeler seyirci kalıyor. Katliamlara karşı sokakta ve eylemde olmaya devam edeceğiz” denilerek yaşanan katliamlara dikkat çekmek ve Fransa’nın sessizliğini bozması için Cumartesi günü saat 16.00’da Paris Invalides’te bulunan Fransa Dışişleri Bakanlığı önünde yapılacak eyleme çağrı yapıldı.

Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde her Çarşamba Paris katliamının aydınlatılması için eylemler sürerken, Fransız basını haftalık olarak Paris katliamı iddianamesine yer veren haberler yayınlıyor. L’Express dergisi bu hafta yayınlanan sayısında Paris katliamına dair geniş bir haber yayınlarken, Paris katliamıyla sabote edilmek istenen barış sürecinin aynı şekilde yeni katliamlarla sabote edildiğine dikkat çekiyor.