GÖRÜNTÜLÜ

Paris'te adalet eylemi

Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile ‘adalet’ eylemi düzenlendi.

 

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile Avrupa Kürt Kadın Haraketi’nin çağrısıyla her Çarşamba günü olduğu gibi bugün de ‘adalet’ eylemi düzenlendi. 

9 Ocak 2013' Paris’te üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesinin ardından her hafta gerçekleştirilen 'adalet ve hakikat' eylemi bu hafta Evry Çiçek Botan Kadın Meclisi öncülüğünde yapıldı. 

Saat 15.00'de Fransa Parlamentosu önünde bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eyleme SKB ve Tamiller destek verdiler. 

Üç Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının olduğu flamalarla katliam ile ilgili bildiriler dağıtılarak "Katil Türkiye “Hepimiz Sakine, Fidan, Leyla’yız” sloganları atılan eylem adalet talebi yinelenerek alkışlar ile son buldu.

...