Paris’te adalet eylemi

Paris katliamının faillerinin açığa çıkarılması talebiyle her Çarşamba olduğu gibi, bugün de Fransa Parlamentosu önünde "adalet" eylemi düzenlendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile her Çarşamba günü olduğu gibi bugün de ‘adalet’ talebi devam etti. 

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) çağrısıyla düzenlenen adalet eylemi bu hafta Kürdistan Öğrenciler Birliği YXK öncülüğünde gerçekleşti. Saat 15.00'da Fransa Parlamentosu önünde bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eyleme SKB ve Tamiller de destek verdiler. 

Üç Kürt kadın devrimcinin Paris'te katledilişi ile ilgili bildirilerin dağıtıldı, eylem boyunca "Hepimiz Sakine, Fidan, Leyla’yız", "Kadın, direniş, özgürlük", "Katil Türkiye" sloganları atan Kürdistanlılar ve dostları, bu katliamın arkasındaki karanlık eller açığa çıkarılana adalet talebimiz devam edeceklerini belirttiler. Adalet eylemi alkış ve sloganlarla son buldu.

...