Paris’te adalet eylemi

Paris’te katledilen PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için Kürdistanlıların adalet arayışı sürüyor.

Paris’te katledilen PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için Kürdistanlıların adalet arayışı sürüyor. Her Çarşamba olduğu gibi Kürdistanlılar yaptıkları yürüyüşle katliamı protesto ederek Fransa’nın katliamı aydınlatmasını talep etti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve Sosyalist Kadınlar Birliği üyesi kadınlar sloganlarla yürüyüşe geçti. Ellerinde her üç kadın devrimcisinin fotoğraflarının olduğu flamalar bulunan eylemciler, sloganlar eşliğinde Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş güzergahı boyunca katliamın arkasındaki güçlerin aydınlatılması talebini içeren bildiri dağıtıldı. Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne gelindiğinde burada bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştiren kitleye Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi kadın komisyonu üyesi Telli Ana seslendi.

Katliamın arkasındaki güçlerin aydınlatılması talebini yinelenen konuşmada, “Her Çarşamba eylemde olmaya devam edeceğiz. Adalet ve aydınlık istiyoruz. Katilleri yargılayın diyoruz” denildi.

Eylem “Şehit namirin”, “adalet istiyoruz” sloganlarıyla son buldu.

...