GÖRÜNTÜLÜ

Paris'te adalet nöbeti

Paris'te yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, 9 Ocak 2013'te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması için Fransa Parlamentosu önünde adalet nöbeti eylemi yaptı.

9 Ocak 2013'te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledilişinin 3. yılı geride bırakılırken Paris’te yaşayan Kürdistanlıların ve dostlarının adalet ve hakikat talepleri devam ediyor.

Geçen üç yıl boyunca Kürt kadın hareketi öncülüğünde yapılan eylemler çerçevesinde her Çarşamba Paris Demokratik Toplum Merkezi önünde toplanan Kürdistanlıların ve dostlarının Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar gerçekleştirdiği yürüyüşle istedikleri “adalet ve aydınlık” talebi Avrupa Kürt kadın hareketinin daha önce de duyurduğu gibi dördüncü yılından itibaren adalet nöbeti şeklinde Fransa Parlamentosu önünde sürecek.

Bu haftaki adalet nöbeti eylemi Paris’teki Zin Kadın Meclisi öncülüğünde saat 14.00'de Fransa Parlamentosu önünde yapıldı. Saygı duruşu ile başlayan eylemde, Kürt Kadın Hareketi adına konuşma yapan Zozan Serhat “Paris katliamının dördüncü yılına girdik ve Fransız makamlarının bu katliam ile ilgili hiçbir somut adım atmamış olması kabul edilir bir durum değil ve biz Kürt kadınları bunu asla kabul etmeyeceğiz, bundan sonra her hafta çarşamba günü adalet talebimizi Fransa Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına daha net duyurabilmek için burada Parlamento önünde olacağız" dedi.

Öz yönetim ilanlarının selamlandığı adalet nöbeti Paris katliamına ilişkin bildiriler dağıtılarak sloganlarla son buldu.