Paris’te ‘adalet ve aydınlık’ eylemi

Her Çarşamba olduğu gibi Paris katliamının aydınlatılması için Kürdistanlılar ve Sosyalist Kadınlar Birliği üyesi kadınlar “adalet ve aydınlık” dedi.

Her Çarşamba olduğu gibi Paris katliamının aydınlatılması için Kürdistanlılar ve Sosyalist Kadınlar Birliği üyesi kadınlar “adalet ve aydınlık” dedi.

Paris katliamının aydınlatılması amacıyla her hafta olduğu gibi Kürdistanlılar ve SKB üyesi kadınlar Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde saat 14.00’de bir araya geldi. Sloganlar eşliğinde yürüyen eylemciler ellerinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarının basılı olduğu flamalar  ve Kürt siyasi tutsak Zeynep Celaliyan’ın fotoğraflarını taşıdı.

Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar yapılan yürüyüş boyunca kısa konuşmalarla, Fransa’nın katliamın arkasındaki güçleri aydınlatmak gibi bir zorunluluğu olduğu hatırlatıldı.

Kürdistan Enformasyon Bürosu’na ulaşıldığında burada bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından Fransa’ya bir kez daha “adalet ve aydınlık” talebi yapılan konuşmayla iletildi. Bu hafta Çarşamba eyleminin bir diğer gündemi ise İran'da ağır işkence altında cezaevinde tutulan Kürt siyasi tutsak Zeynep Celaliyan için Doğu Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (KJAR) tarafından uluslararası alanda  başlatılan özgürlük kampanyası oldu. Kampanya çerçevesinde hazırlanan  ve Zeynep Celaliyan’ın özgürlüğünü ve sağlık koşullarının düzeltilmesini talep eden karpostallar eylemin bitiminden sonra eyleme katılan kadınlar tarafından toplu olarak Gare de l’Est postanesinden gönderildi.