GÖRÜNTÜLÜ

Paris’te Cansız, Doğan ve Şaylemez için adalet eylemi

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile ‘adalet’ eylemi düzenlendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile Avrupa Kürt Kadın Haraketi’nin çağrısıyla her Çarşamba günü olduğu gibi bugün de ‘adalet’ eylemi düzenlendi. 

Bu haftaki eylem, Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu bünyesinde faaliyet yürüten Paris Pir Sultan Abdal Dergahı öncülüğünde yapıldı. Saat 15.00'de Fransız parlamentosu önünde tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eyleme SKB ve Tamiller de destek verdi. Adalet eyleminde 1937 Dersim soykırımında yaşamını yitirenler de anıldı. 

1937 Dersim katliamı ile devlet zihniyetiyle günümüzdeki devlet zihniyeti arasında çok fark olmadığını söyleyen Paris Pir Sultan Abdal Dergahı yöneticilerinden Meryem Deprem, şunları dikkat çekti: “O zamandan günümüze sistematik olarak bir katliamlar silsilesi ile karşı karşıyayız. Paris'te katledilen üç Kürt kadın yoldaşlarımızda bu katliamlar dizisinin bir parçası olarak yapıldı. Bizler bu katliamın arkasındaki karanlık ellerin açığa çıkarılana kadar her hafta burada adalet talebimizi yineleyeceğiz."

Katliam ile ilgili bildiriler dağıtılarak "Katil Türkiye", "Hepimiz Sakine, Fidan ve Leyla’yız" sloganlarının atıldığı eylemde, 8 Mayıs Pazar günü saat 13.00'de Gare de l'Est önünde Maraş’ın Pazarcık ilçesi Terolar köyüne yapılmak istenen AFAD kampını protesto etmek için yapılacak yürüyüşe güçlü katılım çağrısı ile eylem sonlandırıldı.

...