Paris’te kadınlar ‘adalet ve hakikat’ için yürüdü

Kürdistanlılar ve Sosyalist Kadınlar Birliği üyesi kadınlar bir kez daha Paris katliamının aydınlatılması için sokaktaydı.

Kürdistanlılar ve Sosyalist Kadınlar Birliği üyesi kadınlar bir kez daha Paris katliamının aydınlatılması için sokaktaydı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünden Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar yapılan eylemde “adalet ve hakikat” için yürümeye devam edeceğiz denildi.

PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledilmesinin üzerinden üç yıl gibi bir süre geçmesine rağmen aydınlatılmaması her hafta Çarşamba günü yapılan yürüyüşle protesto ediliyor. Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen kitle buradan sloganlar eşliğinde saat 14.00’de yürüyüşe geçti.

“Hepimiz Sakine, Leyla, Fidanız”, “Katil devlet hesap verecek”, “Adalet istiyoruz” sloganları eşliğinde yapılan yürüyüş boyunca kısa konuşmalarla Türkiye’nin katliamcı politikasına ve yaşanan operasyonlara dikkat çekildi.

Yürüyüş kolu Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne ulaştığında burada bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmada, Fransa yargısının katliamın arkasındaki güçleri aydınlatma konusunda çaba harcamadığına dikkat çekilirken, Türkiye’nin bu katliamlarına devam ettiği ifade edildi. 

Yapılan konuşmanın ardından eylem slogan ve zılgıtlarla son buldu.