Paris’te ‘Politik cinayetler ve adalet arayışı’ konulu konferans düzenlenecek

28 Ocak Perşembe günü, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in dosyası ışığında, Politik Cinayetler ve Adalet Arayışı" başlığıyla bir konferans gerçekleştirilecek.

Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde, Fransa Demokratik Kürt Konseyi, Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Temsilciliği ve Fransa Ulusal Kürdistan Dayanışma Koordinasyonu 28 Ocak Perşembe günü Fransız Parlamentosu Victor Hugo konferans salonunda "Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Kürt militanları Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in dosyası ışığında, Politik Cinayetler ve Adalet Arayışı" başlığıyla bir konferans gerçekleştirilecek. Perşembe günü 9.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan konferansın ev sahipliğini Saine Saint Denis bölgesi Komünist Partisi Milletvekili Marie-Georges Buffet yapıyor. 

Her üç kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in aile fertlerinin de katılacağı konferansta, dava avukatlarının tamamı, dava için soru önergesi sunan politik şahsiyetler, Paris'te daha önce katledilen Ben Barka vakfının başkanı, çeşitli hukukçular ve siyasetçilerin yanı sıra HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da konuşmacı olarak yer alacak. Dört oturum şeklinde gerçekleşecek konferansta; yargı önünde olan dosyanın analizi, Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in dosyası ışığında ve Fransa'da yaşanan politik cinayetler, uluslararası boyutta cezasız kalan davalara dönük mücadele ve dönemin politik durumu ve siyasi görüşler başlıklarında tartışmalar yürütülecek. 

Değişik Avrupa ülkelerinden hukukçularında katılacağı konferansta, hukuki boyut sadece Fransa sınırları içerisinde değil aynı zamanda uluslararası boyutuyla tartışılacak. Çok sayıda politik ismin konuşmacı olacağı konferansın politik boyutu ise dönemin siyasi atmosferi ve güncel bağlantıları içerisinde değerlendirilecek.