Paris'te, Sakineler ve öz yönetim direnişçileri anıldı

Paris'te, Sakine Cansızlar ve öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren kadınlar anıldı. Anmada, Kürt halkının AKP ve DAİŞ'e karşı kazanacağı mesajı verildi.

Fransa'nın başkenti Paris'e bağlı bulunan Villeneuve-Saint-Georges bölgesinde Paris, Silopi ve öz yönetim direniş şehitleri için anma yapıldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezinde yapılan anmayı Ekin Wan Kadın Meclisi ve Şehitler Komitesi düzenledi. 
Etkinlikte Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylamez, Seve Demir, Fatma Uyar, Pakize Nayır şahsında tüm yaşamını yitiren direnişçiler anıldı.

'DEVLETLERİN ÇIKAR İLİŞKİLERİ'

Ekin Wan Kadın Meclisi Sözcüsü Süreyya Bingölballı, Paris Katliamı'nın aydınlatılmamasına tepki göstererek, "Katliamın tetikçisi bulunmasına rağmen, katliamın arkasındaki güçler bilinmesine rağmen, devletlerin çıkar ilişkileri ve hesapları nedeniyle ortaya çıkarılmamaktadır" dedi. 
Katliamdan bugüne kadar her Çarşamba günleri, kadınlar öncülüğünde Kürdistanlılar ve onların dostları tarafından ‘adalet’ eylemlerinin gerçekleştirildiğini aktaran Bingölballı, Kürt halkının adaleti savunmada, sorumluları ortaya çıkarmada sonuna kadar kararlı olduğuna dikkat çekti. 

'ÖZ YÖNETİMLERİN SEMBOLÜ OLDULAR'

Bingölballı, Sakineler'in mücadele mirasının öz yönetim direnişçileri tarafından ete kemiğe büründürüldüğünü söyleyerek, "Seve Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar, Taybet Analar, Selamat Analar öz yönetimlerin sembolü oldu" dedi.
Ekin Wan Kadın Meclisi Sözcüsü Süreyya Bingölballı, AKP ve DAİŞ faşizmi karşısında Kürt halkının kazanacağını belirtti.
 

...