Paris'te saklı kalan; Silopi’deki katliamcı zihniyet

Türk devleti, Sakineler'in mirasını devam ettiren Nayır, Uyar ve Demir’i katletti. Paris Katliamı, ekonomik çıkarlar gereği iki devlet arasında gizlenmeye çalışılırken, katilin aynı olduğu sır değil.

Türk devleti, Sakineler'in mirasını devam ettiren Nayır, Uyar ve Demir’i katletti. Paris Katliamı, ekonomik çıkarlar gereği iki devlet arasında gizlenmeye çalışılırken, katilin aynı olduğu sır değil.

Kürt halkı, Fransa'nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için bir kez daha alanlara çıkmaya hazırlanırken, Silopi’den gelen yeni bir haberle sarsıldı. Paris Katliamı'nı yapan zihniyet bu defa, günlerdir soykırım politikalarına tabi tuttuğu Silopi’de 3 kadın devrimcinin mirasını kaldığı yerden devam ettiren DBP PM Üyesi Seve Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA Üyesi Fatma Uyar’ı katletti.

Tarih 9 Ocak 2013’ü gösterdiğinde 'özgürlüklerin merkezi' olarak bilinen Paris’ten geçen son dakika haberlerinde, ‘Kimliği belirsiz kişiler tarafından PKK’nin kurucu kadrolarından Sakine Cansız, Kürt diplomasinin önemli isimlerinden KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi çalışanlarından Leyla Şaylamez katledildi’ deniliyordu. Her fırsatta demokrasi ve özgürlüklerin merkezi olarak kendinden bahsettiren Fransa, nedense 3 kadın devrimciye yönelik gerçekleştirilen katliam karşısında suskunluğa bürünmüştü. 

KÜRT HALKI ADALET TALEBİNDEN GERİ DURMADI

Katliamın ardından Avrupa’da yaşayan binlerce Kürdistanlı ve dostu katliamın yapıldığı yer olan Paris Kürt Enformasyon Bürosu önüne akın ederken, Kürdistan ve Türkiye kentleri ise yaşanan katliam karşısında ayağa kalkmıştı. İlk günden bugüne kadar Avrupa’nın ve Kürdistan’ın sokaklarında bir an olsun bile adalet talebinden geri durmayan Kürt halkının isteğine karşılık Fransa, sadece tetikçi Ömer Güney’i yakalayarak katliamın üstünü örtme çabalarına giriyordu.

FRANSA KATLİAMIN ORTAĞI HALİNE GELDİ

Soruşturma aşamasında ortaya çıkan belge ve bilgiler katliamın Türk istihbaratının bilgisi dahilinde yapıldığını ortaya koysa da, Fransa, 3 yıl geçmesine rağmen 3 kadın devrimciyi katleden asıl sorumluları açığa çıkarmayarak bir anlamda katliamın ortağı haline geldi. 

Fransa, Türkiye ile aralarında olan ticari ve ekonomik antlaşmalara zarar vermekten kaçınmak amacıyla katliamın Türkiye ile olan bağını göstermelik olarak ilerletti.

Fransa’nın katiller ile beraber ortaya koyduğu bu tutum ülke tarihine kara bir leke gibi düştü. 

Paris Katliamı için adalet arayan binlerce Kürdistanlının talebine kulaklarını tıkayanlar, Türk devletinin Kürt halkına yönelik devam eden katliamlarına da sessiz.

PARİS VE SİLOPİ KATLİAMCILARI AYNI

Silopi’de Türk devletinin zulmüne karşı direnen halkın yanından bir an olsun bile ayrılmayarak Paris’te katledilen 3 kadın devrimcinin mirasını kaldıkları yerden devam ettiren DBP PM Üyesi Seve Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA Üyesi Fatma Uyar, aynı zihniyetin ürünleri tarafından katledildi.