Paris'te üç kadın için adalet arayışı sürüyor

Fransa'nın başkenti Paris'te, üç devrimci kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet eylemine devam edildi.

Paris'te üç devrimci kadın için adalet eylemi devam etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te, üç devrimci kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet eylemine devam edildi. 

Üç kadının katledilmelerinin üçüncü yıl dönümü yaklaşırken Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde gelişen adalet ve aydınlık eylemi devam ediyor.

Kürdistanlılar ve SKB üyesi kadınlar bir aydır Paris'te yaşanan eylem yasakları nedeniyle her hafta Çarşamba günü Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne çiçek bırakıyordu. Eylem yasağının kalkmasıyla Kürdistanlılar saat 14.00'te Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde yürüyüşe geçti. "Hepimiz Sara, Rojbin, Ronahi'yiz", Direniş-Kürdistan", "Katil Devlet Hesap Verecek" sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından burada üç Kürt kadın şahsında saygı duruşu yapıldı.

Eylemdeki konuşmalarda, katliamın aydınlatılması için Kürdistanlıların eylemlerini sürdüreceği vurgulandı. 

EYLEM ÇAĞRISI

Ayrıca, saat 16.30'da Fransız Parlamentosu önünde Kürdistan'da yaşanan katliamlara dikkat çekmek için yapılan eyleme katılım çağrısı yapılırken, "Katliamlara 'dur' demek için sokakta olalım" denildi.
 

...