Paris ve Silopi katliamları kınandı

Dün Avusturalya’dan Amerika’ya kadar Kürdistanlılar ve dostları eylemlerdeydi.

Türk devletinin Kürt kadınlarına yönelik saldırı ve katliamlarına karşı protesto eylemleri devam ediyor. Eylemlerde, Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı devlet terörü protesto edilerek, özyönetim direnişleri selamlanıyor.

Dün Avusturalya’dan Amerika’ya kadar Kürdistanlılar ve dostları eylemlerdeydi.

TORONTO

Kanada’nın Toronto kentinde, bir araya gelen Kürdistanlı gençler, Paris katliamını ve Kürdistan’daki devlet terörünü protesto etti.

Kentin ana caddesi olan Dundas&Yonge’de buluşan gençler, eylemlerinin amacına ilişkin bildiri dağıttı, çevredikilere çiçek vererek Kürdistan’daki gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Kürt gençlerinin eylemi iki saat boyunca devam etti.

SYDNEY

Aynı amaçla Avusturalya’nın Sydney kentinde de eylem vardı. Kürt Demokratik Toplum Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte bir araya gelen Kürdistanlılar, Paris’te katledilen Sakine Cansiz, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile Silopi’de katliedilen üç Kürt kadını andı.

Toplantıda konuşan Leyla Dağ, Türk devletinin genelde Kürt halkı ve özellikle Kürt kadınlarına yönelik saldırılarına dikkat çekti. Dağ, katledilen kadınların takipçisi olacaklarını vurguladı.

KNK Sydney temsilcisi İsmet Taşkan de toplantıda bir konuşma yaptı. Paris ve Silopi şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Taştan, dünyaya duyarlılık çağrısında bulundu.

İSVEÇ

Paris katliamının 3. yıldönümü dolayısıyla İsveç'in Göteborg ve Malmö kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar da, meydanlara çıkarak Paris ve Silopi'de katledilen kadınları andı. Eylemlerde özyönetim direnişleri de selamlandı.

Göteborg'de Brunparken Parkı'nda, Malmö'de de Mölåvantorget Meydanı'nda yapılan eylemlerde konuşmalar yapan Demokratik Kürt Toplum Merkezleri ve kadın örgütlerinin temsilcileri, Türk devletinin mücadeleci Kürt kadınlarını hedef tahtasına koyduğunu belirterek 9 Ocak 2013'te Paris'te katledilen Kürt kadınlarının davalarında herhangi bir ilerleme olmamasını ve katliamın gerçek sorumluların kamuoyuna açıklanmamasını kınadılar.

Silopi'de geçtiğimiz günlerde DBP PM üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA üyesi Fatma Uyar'ın devletin güvenlik güçleri tarafından infaz edildiklerini söyleyen sivil toplum örgütünün temsilcileri, Kürtlere yönelik katliam ve saldırıları izlemekle yetinen batılı ülkeleri ve Avrupa Birliği'ni ikiyüzlü bir tutum izlemekle suçladılar.

Paris ve Silopi'de katledilen Kürt kadınlarının büyük boy resimlerinin taşındığı gösterilerde “Türkiye ve Kürdistan'da faşizmi durdurun”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Türk ordusu Kürdistan'ı terk et”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü” ve “Şehit namirin” sloganları atıldı.

İNNSBRUCK

Avusturya’nın İnnsbruck kentinde yaşayan Kürtler de Tirol Amara Kadın komitesi öncülüğünde bir araya geldi.

Eylemde, Paris ve Silopi’de katledilen Kürt kadınları anıldı.

KİEL

Paris ve Silopi katliamları Almanya’nın Kiel kentinde de protesto edildi. Eylemde Kürdistan’daki devlet terörü kınanırken, halkın özyönetim direnişi selamlandı.

Kiel’in Asmus Bremer Platz meydanında bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı, Paris Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ve 5 Ocak’ta Silopi’de katledilen üç Kürt kadının resimlerini taşıdı.

Eylemde Kiel Demokratik Güç Birliği temsilcileri birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra eylemin amacına ilişkin Almanca bildiriler dağıtıldı.

PARİS

Avrupa Aleviler Birliği Federasyonu üyeleri de, Paris Villers Le Belle derneğinde başlattıkları açlık grevi devam ediyor. 15 kişinin katıldığı katıldığı eylem 2. Gününde devam ediyor. 

...