PKK: Katledilen Kürt kadınlarının intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz

Sara, Rojbin, Ronahi yoldaşlarla birlikte Sêvê, Fatma ve Pakize arkadaşları, saygıyla anıyor, şehitlerimizin yükselttiği mücadeleyi zafere ulaştıracağımızın sözünü yineliyoruz.

PKK Yürütme Komitesi, 9 Ocak 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i  ile 5 Ocak’ta Silopi’de devlet güçleri tarafından katledilen üç Kürt kadın siyasetçiyi yazılı bir açıklama ile andı.

PKK açıklamasında, ‘’Kürdistan kadın özgürlük direnişi Sakinelerin katledilmesiyle bitmedi, bitmeyecek. Bugün Silopi örneğinde olduğu gibi Sakineler çoğalacak, büyüyecek ve tüm Kürdistan’da direnişin öncülüğünü yapmaya devam edecek’’ denildi.

PKK Yürütme Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Paris ve Silopi katliamlarında katledilen Kürt kadın devrimciler anıldı. ‘’Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşlarımızın Paris’te katledilişlerinin 4.yılına girerken özgür yaşam öncülüğünü üstlenen Kürdistan kadınlarını, gençliği ve beşikten mezara kadar direnen tüm halkımızı özgürleşme iddiamızın onuruyla selamlıyoruz’’ denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ZULÜM ÇÜRÜMENİN KANITIDIR

Kürdistan halkının devrimci halk gerçeğine ulaştığı bu günlerde devrimimize, halkımıza, direnen her kesime yönelen faşist, vahşi ve insanlık dışı saldırıları lanetliyor, lanetimizin faşizme mezar olacağının, halklarımıza özgürlük getireceğinin de sözünü veriyoruz.

AKP iktidarıyla somutlaşan Türkiye devletinin derin bir çürümeyi yaşadığı, yapılan zulümlerden de anlaşılmaktadır. Çünkü zulüm çürümenin kanıtıdır. Adeta yeni bir kolonileştirme, yeni bir işgal hareketini andıran görüntülerin Türkiye kamuoyuna dayatılması, Türkiye demokratik devrimci kamuoyunun da bu katliamlara, saldırılara karşı dilsizleştirilmesi hedeflenmektedir. Ancak devrimci demokratik kamuoyu, Türkiye toplumunun özgürlüğünün Kürdistan halkının direnişini sahiplenmekle, öz yönetim direnişlerini kendi sokaklarında, mahallelerinde ve iktidar baskısının kurumlar vesilesiyle ulaştığı her yerde direnişe geçmekle mümkün olduğunu bilmektedir. Kürdistan’da fiziki, kültürel, siyasal soykırımlar sürmektedir ve bu soykırımlar aynı zamanda Türkiye toplumunda da anlamsal bir soykırım hedeflemektedir. Buna karşı ortak direniş geliştirmek, faşist işgalci iktidar karşısında topyekun direnişi yükseltmek Türkiye toplumunu özgürleştirecek tek şart olmaktadır.’’

Kürt özgürlük hareketini ‘Ortadoğu ve Dünya devrimi’ olarak tanımlayan PKK, mücadelenin Kürdistan’da kara kışa, soğuğa, işgale,e faşizme ve her türlü imha saldırısına karşı kavgayla, direniş azmi, kararlılığı ve onuruyla sürdüğünü hatırlattı.

KÜRT KADINLARI VE GENÇLERİ İNTİKAM ALACAKTIR

PKK açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi: Partimiz PKK öncülüğünde yürütülen demokratik özerklik devrimi Rojava’dan Başur’a, Şengal’den Silopi’ye tüm Kürdistan halkıyla birlikte Ortadoğu insanlarını kucaklayan bir özgür yaşam kararlılığına dönüşmüştür. Tüm bölgeyi kapsayan bu mücadelemiz, Kürdistan kentlerinde direnişi zirveleştirmiştir. Silopi’de, Cizre’de, Nusaybin’de Sur’da yükselen direniş coşkusunun ve mücadele azminin tüm Kürdistan kentlerine, mahallelerine yayılması kaçınılmazdır. Kürt halkı Paris katliamına denk getirilerek Silopi’de katledilen üç siyasetçi kadının direniş mirasını esas alacaktır. Kürt kadınları, gençleri ve tüm halkımız bu katliamı sessiz karşılamamıştır ve intikamını da alacaktır. Bizler de PKK olarak Kürdistan kentlerinde katledilen tüm insanlarımızın ve en son yaralı ele geçirilerek işkenceyle infaz edilen öncü Kürt kadınlarının intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz.

TOPYEKUN DİRENİŞ ÖZGÜR YAŞAMIN TEK ŞARTIDIR

Halkımız beşikten mezara yaşamın bir direniş olduğunun bilincindedir. Topyekun direnişin özgür yaşamın tek şartı olduğunu öğrenen ve bu direnişin öncülüğünü yapan Kürdistan kadınlarının önünde hiçbir engel yoktur. Faşist iktidar güçlerinin kadın öncülüğünden korkuları genç kızları, anaları hatta kız çocuğu dahi denemeyecek üç aylık bebekleri dahi katletmesinden de anlaşılmaktadır. Özgürleşen kadından korkmak faşizmin karakteridir. Bundan dolayı PKK ve PAJK öncülüğünde özgür kadın duruşunu daha da güçlendirmek, direnişi yükseltmek esas olacaktır.

SAKİNELER ÇOĞALACAK, BÜYÜYECEK VE KÜRDİSTAN'DA DİRENİŞİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPACAK

Kadınların katledilmesiyle, kadın özgürlük mücadelesinin bitmeyeceğini vurgulayan PKK, aksine, mücadelenin daha da büyüyeceğine dikkat çekti.

PKK Yürütme Komitesinin yazılı açıklaması şöyle devam ediyor:

Kürdistan kadın özgürlük direnişi Sakinelerin katledilmesiyle bitmedi, bitmeyecek. Bugün Silopi örneğinde olduğu gibi Sakineler çoğalacak, büyüyecek ve tüm Kürdistan’da direnişin öncülüğünü yapmaya devam edecek. Sara yoldaşla sesini tüm dünyaya duyuran PKK ve PAJK öncülüğünde gelişen özgür kadın direnişi, tüm dünyada devrimci direniş kültürünü yarattığı gibi bunu yaşamsallaştıracaktır da. Kürt kadınları bu direniş mirasını devralmış, dağlardan ovalara, mahallelere, halk meclislerine ve her bir Kürt insanının yüreğine taşımıştır. Sakinelerin başlattığı bu direniş Sêvêlerle, Fatmalarla, Pakizelerle sürmektedir. Sakine arkadaşın Amed zindan direniş ruhunu oluşturan duruşu, Botan dağlarının tarihselliğiyle ve toplumsallığıyla birleşerek yenilenmiş ve tanrıçalığı yaşamın içindeki önder bir kadın duruşuna ulaştırmıştır. Bugün bu direniş ırmağı Silopi’de, Cizre’de, Nusaybin ve Sur’da daha büyük bir coşkuyla akmaktadır. Bu direniş ırmağı Türkiye devrimci mücadelelerindeki kadın yoldaşların direnişleriyle birleşerek büyük bir özgürlük akışı yaratmaktadır.

İNSANLIĞIN ÖLDÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Ve bizler PKK olarak Sêvê Demir arkadaşımızın öncülüğünü yaptığı Kadın yaşamdır. Yaşamı öldürmek, insanlığı öldürmektir” sloganında dile geldiği gibi insanlığın öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Yaşamın onurlu yaşanması için her türlü mücadeleyi vereceğimizin, kavgayı büyüterek ve direnişi yükselterek özgür yaşamı yaratana kadar direnişten vazgeçmeyeceğimizin sözünü veriyoruz.

9 Ocak 2013 Paris katliamını ve Silopi katliamını lanetliyoruz. Bu vesileyle Sara, Rojbin, Ronahi yoldaşlarla birlikte Sêvê, Fatma ve Pakize arkadaşları, yine şehit düşen kadın devrimcileri saygıyla anıyor, şehitlerimizin intikamını alacağımızın ve şehitlerimizin yükselttiği mücadeleyi zafere ulaştıracağımızın sözünü yineliyoruz. Tüm Kürdistan gençlerini ülkemizde başlatılan direnişe katılmaya, tüm halkımızı direnişi sahiplenmeye ve büyütmeye, yurtsever, devrimci, demokratik kamuoyunu da mücadeleyi ortaklaştırmaya ve özgür yaşamı yaratmayana kadar zulme karşı direnişi sürdürmeye çağırıyoruz.