Portekiz Parlamentosu’nda Demir, Nayır ve Uyar onuruna saygı duruşu

Silopi’de katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar için Portekiz Ulusal Assamblesi’nde saygı duruşu düzenlendi.

Silopi’de katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar için Portekiz Ulusal Assamblesi’nde saygı duruşu düzenlendi.

Ülkenin önde gelen sol partilerinden Sol Blok (Bloco de Esquerda) tarafından verilen öneri, sağ partilerin çekimser kaldığı bir oylamayla kabul edildi. Oylama sonrası, Silopi’de Saray çeteleri tarafından katledilen DBP Parti Meclisi üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyesi Fatma Uyar onuruna 1 dakikalık saygı duruşu düzenlendi.

Sol Blok’un internet sitesi esquerda.net’te yer alan oylama tasarısında ise, üç devrimci kadının katledilmesinin Türk otoritelerinin Kürt halkına yönelik ‘vahşetinin kanıtı’ olduğu belirtildi. Tayyip Erdoğan ve güdümündeki AKP hükümetinin sivil hürriyetler ve insan haklarına aykırı tutumunun görmezden gelinemeyeceğinin vurgulandığı tasarıda, ‘terörizm argümanının halka yönelik saldırıları kolaylaştırma ve haklı çıkarmak için kullanılmasına’ karşı mücadele edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar 4 Ocak akşamı Silopi’de devlet güçleri tarafından katledilmişlerdi.