RAJIN: Deniz Fırat duruşu ile direneceğiz

RAJIN, DAİŞ çetelerinin Maxmur kampına yönelik saldırısında yaşamını yitiren gazeteci Deniz Fırat’ı andı. RAJIN, Kürt halkına yönelik soykırım dayatmalarına karşı Deniz Fırat duruşu ile direneceklerini belirtti.

Ragehandina Azad a Jinan (Özgür Kadın Basını-RAJIN), DAİŞ çetelerinin Maxmur kampına yönelik saldırısında yaşamını yitiren gazeteci Deniz Fırat’ı yazılı bir açıklamayla andı. RAJIN, 8 Ağustos 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Ş. Rüstem Cudî (Maxmûr) kampına yönelik geliştirdiği saldırılarda yaşamını yitiren özgür kadın basın çalışanı Deniz Fırat’ı şahadetinin birinci yıldönümünde saygı ve özlemle andığını belirtti.

Açıklamada, “Deniz Fırat yoldaşın şahsında Rojava’da,  Kobanê,  Maxmûr, Şengal ve Kerkük’de DAİŞ faşizmine karşı; her gün kahramanca direnenlere ve şehit düşen yoldaşlarımıza özgür yaşamı ve halkların demokratik birliğini yaratma sözümüzü yineliyoruz. Yine Önderliğimize yönelik uygulanan tecritle ve 7 Haziran seçimlerinde Kuzey halkımızın kazandığı başarıdan sonra başlatılan siyasi ve askeri soykırım operasyonlarını lanetle kınıyoruz. Bu soykırım dayatmalarına karşı Deniz Fırat duruşu ile direneceğimizi belirtiyoruz.” denildi.

DENİZ FIRAT GELENEĞİN SON HALKASI OLDU

Deniz Fırat’ın Kürdistan kadın özgürlük mücadelesinde alternatif özgür kadın basıncılığını geliştiren geleneğin son halkası olduğunu belirten RAJIN, Deniz Fırat’ın savaşın ve yaşamın her anına devrimci bir gazeteci gözüyle baktığını söyledi.

Gazeteci Deniz Fırat’ın devrim mücadelesindeki rolüne de yer verilen açıklamada devamla şunları belirtti: “ Devrimci mücadele içerisinde büyüyen Deniz yoldaş, ailesinin, gerilla saflarındaki kızkardeşlerinin ve giderek halkının trajedisini iliklerine kadar yaşayarak öğrendi. Yaşamın acı ve tatlı diyalektiğini, güzel ve çirkin yüzlerini büyürken öğrendi. Çocukluk yıllarını savaşta yaşayan bir kadın militan olarak, çocukların çocuk gibi yaşayıp büyüyeceği bir dünya için mücadele ettiğini hiçbir anında unutmadı. Uzun yıllar çalıştığı özgür kadın basıncılığında  Gurbet Elliler’in, Zeynep Erdemler’in, Şilan Aras’ların, Zilan Pepuleler’in, Sarya Onurlar’ın ardılı olarak en zor koşullarda ve mücadelenin her alanında büyük emek, fedakarlık ve iddiayla çalıştı.

AKP-DAİŞ FAŞİZMİNİ DİRENİŞİMİZLE YIKACAĞIZ

O yıllarca Kürdistan’ın birçok zirvesinde özgürlüğün havasını soluyarak savaştı ve yaşadı. Kamera arkasına geçip özgürlük için savaşan ve direnenleri dünyaya anlatmak istediğinde de bu ağır sorumluluğu heyecanla üstlendi. Çektiği her kare bir özgürlük soluğu gibiydi. Binlerce Kürdistanlı’nın vahşet saldırıları altında kaldığı Ağustos 2014’de de onu en zirvedeki mevzilere taşıyan bu özgürlük ve hakikat soluğuydu. O, tüm çocuklar ve insanlar bu özgürlük onurunu paylaşabilsin ve yaşasın diye bulunduğu mevziden saldırıları kameraya alacaktı. Ancak DAİŞ faşizmi halkına ve arkadaşlarına saldırınca O da bir özgürlük savaşçısı gibi direndi ve şehit düştü. Deniz Fırat Yoldaş yaşamın ve savaşın her anındaki bu cesur ve yiğit duruşuyla Kürdistan’ın her alanında yüzlerce kadın savaş muhabirinin gelişmesine ruhi ve zihinsel zemin yarattı. Gurbet Ellilerden devraldığı özgür kadın basıncılığı geleneğini inançla sürdürecek ardıllarını yarattı.”

RAJIN açıklaması, “Kamerası ve silahı Kürdistan zirvelerinin özgür soluğunu yaşayan ve onun gibi hakikat arayışçısı olan yoldaşlarının omuzunda bugün Kürt halkına karşı başlatılan yeni saldırılara cevap vermek için çalışıyor. O, aramızda ve zirvlerimizin özgür soluğunda yaşıyor. O, yüreğimizde ve tüm çocukların çocuk gibi yaşayacağı ve büyüyeceği özgür bir toplum ütopyasında büyüyor. Anısı, sevgisi ve hep çocuk kalan yüreğinin tüm güzellikleri ile onu anıyoruz. Yarım kalan hayallerinin tamamlayıcısı olacağımızın sözüyle; halkların demokratik özgür birliği ve geleceğinden korkan bunun içinde halklarımıza vahşetin her türünü reva gören AKP-DAİŞ faşizmini hakikat savaşçılığımız ve direnişimizle yıkacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.” ifadeleriyle son buldu.