RJAK: Sêvê, Pakize ve Fatma'nın mücadelesi mücadelemizdir

RJAK Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün Türk devleti tarafından katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar için yazılı bir açıklamada bulunarak katliamı kınadığını ve mücadelelerini sahipleneceğini bildirdi.

Güney Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün Türk devleti tarafından katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar'a ilişkin bir açıklama yayınlarak katliamı kınadığını bildirdi. RJAK katliamı Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilmesine benzeterek mücadelelerini sahipleneceklerini ve yükselteceklerini kaydetti.

RJAK'ın yapmış olduğu açıklamada şunlara yer verildi: “Kuzey Kürdistan'da halkımızın statü talebiyle başlattığı öz yönetim direnişinde Kürt halkının ve kadın özgürlük mücadelesinin üç neferi Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar dün Türk devleti tarafından katledildi. Bu katliamı yapan faşist güçleri lanetliyor, aileleri ve Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.

9 Ocak 2013 tarihinde de Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçi ve devrimci, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez aynı biçimde hunharca katledilmişti. Olayın yıl dönümünün yaklaştığı bugünlerde yine üç kadının aynı biçimde katledilmesi işgalci güçlerin Kürt halkına ve kadınlara verdiği bir mesajdır. Fakat Kürt kadınları Paris'teki katliama karşı nasıl Kobanê ve Şengal'de direnmiş ve saldırılara öz savunma ile cevap vermişse, Silopi'deki katlima da dört parça Kürdistan'da Kürt ulusal birliğinin öncülüğü ve Kürt halkının özgür yarınlarının örgütleyicisi olarak cevap verecektir. Bizler Güney Kürdistanlı kadınlar olarak katledilen üç kadın yoldaşın mücadelesini mücadelemiz, Kuzey Kürdistan halkının öz yönetim direnişini Kürdistan'ın özgür geleceğinin garantisi olarak görüyoruz.”

RJAK son olarak tüm Güney Kürdistan halkını, kadınlarını ve tüm örgütleri Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar'ın mücadelesini sahiplenmeye ve Kuzey Kürdistan halkının öz yönetim direnişinin yanında saf tutmaya çağırdı.