Rojava Belediyeler Kadın Konferansı’ndan önemli kararlar

Rimelan Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Rojava Belediyeler ve Yerel Yönetimler Kadın Üyeleri Birinci Konferansı dün sona erdi.

Rojava Belediyeler ve Yerel Yönetimler Kadın Üyeleri Birinci Konferansı, sonuç bildirgesini açıkladı. Konferansta belediyeler içerisinde kadın bürolarının açılması ve tüzük yenilenmesi gibi önemli kararlaşmalara gidildi.

Rimelan Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Rojava Belediyeler ve Yerel Yönetimler Kadın Üyeleri Birinci Konferansı dün sona erdi. Sonuç bildirgesi açıklanan konferansta kadın bürolarının açılması, tüzük yenilenmesi gibi önemli kararlar alındı. Konferansta Sakine Cansiz, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’e ithafen hazırlanan sinevizyon izlendi.  

Hazırlık Komitesi,Kobani Halk Belediyesi, Yekîtiya Star Örgütü ve Cizir Kadın Konseyi adına konuşmaların yapıldığı konferansta yıllık planlamalara dair yapılan tartışmalarda belediyeler bünyesinde kadın bürolarının açılması, kadın kütüphanesinin açılması, çocuk merkezleri inşa edilmesi, kadın kooperatif çalışmalarının yaygın kılınması, istihdam alanlarının yaratılması ve sinema açılması gibi bir çok önemli karar alındı.