GÖRÜNTÜLÜ

Ş. Şirin Elemhuli Askeri Eğitim Akademisi açıldı

Ş. Şirin Elemhuli Askeri Eğitim Akademisi'nin açılışında konuşan HPJ Komuta Konseyi Üyesi Zemyan, HDP'nin seçim zaferiyle yeni bir sürecin başladığına dikkat çekti.

Ş. Şirin Elemhuli Askeri Eğitim Akademisi'nin açılışında konuşan HPJ Komuta Konseyi Üyesi Zemyan, HDP'nin seçim zaferiyle yeni bir sürecin başladığına dikkat çekti. İran rejiminin saldırılarına vurgu yaparak, "İran rejimi ne kadar üzerimize gelirse gelsin bizler de bir o kadar ordumuzu geliştireceğiz, tüm süreçlere karşı hazırlıklı olacağız" dedi.

Medya Savunma Alanları'nda Ş. Şirin Elemhuli Askeri Eğitim Akademisi'nin birinci devresi özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren Sarya Onur'a atfedilerek törenle açıldı. Törene KJAR Koordinasyon Üyesi Cihan Çiya, HPJ Komuta Konseyi Üyesi Jiyan Zemyan ve Aryen Are katıldı.

'KÜRDİSTAN'DA TARİH YAZILIYOR'

Törende konuşan HPJ Komuta Konseyi Üyesi Zemyan, şunları ifade etti:

"Başta HPJ’nin kuruluş yıl dönümü Rojhilatlı, İranlı ve tüm kadınlara kutlu olsun. Bugün Kürdistan’da tarih yazılmaktadır, dört parçadaki Kürdistan halkının gözü Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da yapılan seçimlerdeydi. HDP’nin seçimlerdeki başarısıyla birlikte Kürt halkının tarihinde yeni bir süreç başlamıştır. Böylesi bir süreçte Rojhilat Kürdistanı kadın askeri güçlerinde ilk defa Ş. Şirin Elemhuli adıyla özgün bir akademi açılmaktadır, bu bizim için bir onur ve şereftir.

İran rejimi bu tarihi süreci ve bunun başarılarını çok iyi bir şekilde görmektedir. Bu nedenle de başta Kürt kadını olmak üzere Rojhilat halkına ve gerillalarına karşı yoğun bir saldırı başlatmıştır. Mahabad serhildanları sonrası özellikle kadın yoldaşlarımız başta olmak üzere Rojhilat Kürdistanı'nda bulunan gerillalarımıza karşı askeri operasyon ve saldırılar geliştirmiştir. Yapılan bu saldırılara askeri eylemselliklerle cevap verildikten sonra İran rejimi yönünü kadın gerillalara çevirmiş ve kadın şahsında özgürlük mücadelesini kırmayı amaçlamıştır. Ş. Şirin Elemhuli Akademisi şehitlerimizin kanıyla ve emekleri ile açılmaktadır. Bu akademinin açılışı başta komutan Kawenda, Axîn, Berçem ve Bedran yoldaşlarımızın şehadetlerine verdiğimiz cevap olmaktadır."

'TÜM SÜREÇLERE HAZIRLIKLI OLACAĞIZ'

Komutan Zemyan, İran rejimine ilişkin ise "Ş. Şirin Elemhuli Akademisi aynı zamanda İran rejiminin saldırılarına karşı da bir cevaptır. İran rejimi ne kadar üzerimize gelirse gelsin bizler de bir o kadar ordumuzu geliştireceğiz, kendimizi güçlendireceğiz ve gelişebilecek tüm süreçlere karşı hazırlıklı olacağız.  Kadına karşı geliştirilen saldırılara karşı da HPJ olarak bizler daima savunma pozisyonunda olduk ve olacağız" diye konuştu.

Zemyan, konuşmasını şöyle bitirdi: "Tüm arkadaşlar akademinin önem ve anlamının bilmektedir. Birinci devre olması nedeniyle tüm arkadaşlar moralli ve coşkuludur. Bu temelde bizlerde tekrardan HPJ’nin kuruluş yıl dönümünü ve bu devreyi başta Önderliğe, Ş. Kawenda şahsında tüm özgürlük şehitlerine ve tüm arkadaşlarımıza kutluyoruz."

Tören, "Biji Serok Apo", "Şehit namirin", "Jin, jiyan, azadi" sloganları ve halaylarla son buldu.