Sakine Cansız Ödülü YPJ Şengal'e verilecek

Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Güney Kürdistan’da RJAK öncülüğünde anma etkinlikleri düzenlenecek.

Etkinlikler kapsamında her yıl düzenlenen Sakine Cansız ödülü bu yıl YPJ Şengal'e verilecek. 

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 yılında katledilen Kürt kadın siyasetçileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez anısına Güney Kürdistan’ın tüm kentlerinde çeşitli etkinlikler düzenleyecek. "Sakine Cansız özgürlüğün sesidir, Sakine Cansız'ın mücadelesi özgür Kürt kadınlarının sesidir" şiarıyla yapılacak etkinlikler kapsamında RJAK tarafından her yıl düzenlenen Sakine Cansız ödülü bu yıl YPJ Şengal'e verilecek. 

ÖDÜL YPK ŞENGAL’E VERİLECEK

Konuyla ilgili bilgi veren RJAK Yöneticisi Pervin Hesen, "Paris'te şehit düşen devrimci Kürt kadınlarını Güney Kürdistan'da gerçekleştireceğimiz bir eylem takvimiyle anacağız. Özgür Kadın Hareketi olarak her 3 devrimci Kürt kadının mücadelesini sahiplenerek onların sesini ve mücadelesini tüm Kürt kadınlarına ulaştırmaya çalışacağız. RJAK olarak Süleymaniye'de 9 Ocak günü onların anısına bir merasim düzenleyerek Kürt devrimci kadın Sakine Cansız'ın mücadelesinin sembolü olarak YPJ Şengal'e bir ödül verilecek. Bu etkinliklerde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in yaşam ve mücadelesini, duruşunu konu olan slayt gösterimleri olacak. Seminerler düzenlenecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Pervin, kadın örgütleriyle birlikte Fransa'nın Hewler Konsolosluğu'na sunacakları bir mektupla Paris'te katledilen Kürt kadınlarını unutmayacaklarını ve davalarının takipçisi olacaklarını ve katliamın faillerinin yargılanmasını talep edeceklerini belirtti.