Sakine’nin direnişi tüm kadınların ruhunda can buluyor

Kerkük savaş cephesinde yer alan YJA Star gerillaları Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katliamlarının üçüncü yıldönümünde onları anarak, mücadelelerini yükselteceklerinin sözünü verdi.

Üç devrimci kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te katledildi. Kerkük cephesinde direnişte yer alan kadın gerillalar, katliamın üçüncü yılında ANF’ye konuştu.

KÜRT KADINLARI KENDİLERİNİ SARA’NIN DİRENİŞ RUHUNDA YAŞATMALIDIR

Sara’nın her zaman anlamlı yaşadığını ifade eden gerilla Axin Kıçi, “heval Sara her dakikasını dolu yaşadı. Onun için boş kalan bir anda yaşam dururdu. Yaşamının her anında bir kavga içerisindeydi bu şekilde yaşamını anlamlandırmıştı. Çok büyük bir enerjisi vardı heval Sara’nın. Yaşamdan büyük bir enerji alıyordu çünkü yaşamı çok seviyordu. Heval Sara denince tüm Kürt halkının aklına ilk direniş gelir çünkü heval Sara direnişi ile yüreklerimize işlendi. Bugün Bakure Kürdistan’da direnen analarımızın direniş ruhu heval Sara’dan kalan bir direniş ruhudur bugün bu ruh milyonların bedeninde can bulmuştur” dedi.  

Başta Kürt kadınları olmak üzere tüm kadınların Sara’nın mücadelesini yaşamını bilmesi gerektiğini vurgulayan Kıçi konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Sara yoldaş bütün kadınlara özelde Kürt kadınları kendilerini Sara yoldaşın direniş ruhunda yaşatmalıdır. Çünkü bütün kadınlar heval Sara’da kendisini görecektir. Tüm kadınlar bu direnişi kendi ruhunda yaşatmalı kuşkusuz bu direniz zafere götürecektir. Biz de özgürlük savaşçıları olarak her zaman heval Saranın izinde yürüteceğiz ve mücadelesini zafere ulaştıracağız.”

SARA ASİ BİR DERSİM KADINIYDI

YJA Star gerillası Tavin Tekoşin de devrimci Kürt kadını Sara’nın insanlarda çok büyük etkiler yarattığını şu sözler ile değerlendirdi; “öncelikle Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşı saygı ile anıyor onların şahsında bütün devrim şehitlerine mücadelelerini büyütme sözü veriyorum. Heval Sara’yı anlatmaya kelimelerin gücü yetmez. Hiçbir söz tam anlamı ile heval Sara’yı ifade edemez. Heval Sara bakışları ile duruşu ile hiç seninle konuşmasa bile çok büyük etkiler yaratıyor. Ben de heval Sara’yı ilk gördüğümde oldukça etkilendim. Heval Sara asi bir Desim kadınıydı hiçbir engel tanımazdı bunun için de tüm imkansızlıkları başarmıştı. Heval Sara daha önce yaşanmamış bir tarihti ve bu mücadelede büyük bir emeğe sahipti. Bunun için özellikle hedef alındı heval Sara şahsında kadın hareketini yok etmek istediler.”

Tekoşin konuşmasının sonunda komplonun planını boşa çıkaracağız diyerek tüm kadınlar için şunları belirtti: “heval Sara şahsında kadın iradesini kırmak istediler bu gün her zamankinden daha çok güçlenme günüdür bu katliamların bir daha yaşanmaması için tüm kadınlar bir olup ataerkil zihniyete karşı savaşarak heval Sara’nın mücadelesini büyütmeli yanan bu direniş ateşini her gün daha da alevlendirmeli. Biz de Sara yoldaşın ardılları olarak onun mücadelesini büyütme ve büyük bir kararlıkla başarma sözü veriyoruz.“

...