'Saldırıların hesabı mutlaka sorulacaktır'

Mardin'in Dargeçit ilçesine yönelik sıkıyönetim ve saldırılar 16'ncü gününde Mardin Barış Anaları Meclisi ablukayı kırmak için 2 gündür ilçeye girmeye çalışıyor.

Devlet saldırıları ve ablukanın sürdüğü Mardin'in Dargeçit ilçesine girmek için 2 gündür çabalayan Mardin Barış Anaları Meclisi aktivistleri saldırılara karşı topraklarını savunacaklarını belirterek, "Bizim çocuklarımızı katlediyorlar. Toprağımızı savunacağız. Bu saldırıların hesabı da mutlaka sorulacaktır" dedi.

Mardin'in Dargeçit ilçesine yönelik sıkıyönetim ve saldırılar 16'ncü gününde Mardin Barış Anaları Meclisi ablukayı kırmak için 2 gündür ilçeye girmeye çalışıyor. Barış için alanlara çıktıklarını belirten Fatma Güneş (55), devletin Kürdistan'da başlattığı savaşa tepki gösterdi. Güneş, "Ne hakları var Cizre'yi, Sur'u, Nusaybin'i, Silopi'yi, Kerboran'ı bu hale getirmeye. Ne hakları var hamile kadınları öldürmeye. Bir gün yapılan bütün katliamların hesabı sorulacaktır" dedi.
 
'TOPRAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ'

Devletin halkı yerlerinden göçertmek için elektriklerini ve sularını kestiğini hatırlatan Güneş, "Ey Erdoğan, ne hakkın var bu insanlara bu acıları çektirmeye. Kürt halkı bu vahşi saldırılara karşı artık ayağa kalksın ve barış savaşçılarına destek olsun. Devlet ne yaparsa yapsın bu toprakları terk etmeyeceğiz. Biz özgürlük savaşçılarına söz verdik, topraklarımızı savunacağız" diye konuştu.

Kürdistan'da halka karşı büyük bir savaşın verildiğini anlatan Hayriye Yılmaz (60) ise, bu savaştı çocuklarının katledildiğini vurguladı. Yılmaz şunları söyledi: "Kan emiciler saraylarında oturuyor ve bizim çocuklarımızı ölüme gönderiyor. Bütün dünya duysun artık yeter, çocuklarımız öldürülmesin. Çocuklarımızı öldürenlerin de ciğeri yansın. Bizden ne istiyorlar. Biz onların topraklarını işgal etmedik ama onlar bizim topraklarımızı işgal etmek istiyor. Artık yeter."

Hiç bir dönemde bu düzeyde bir savaşı görmediğinin altını çizen Sultan Bingül (48), "Bu vahşeti kabul etmeyeceğiz, direneceğiz. Hiçbir şekilde devletin saldırıları karşısında geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.