Sara, Rojbin ve Ronahi Hewlêr’de anıldı

Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ve 4 Ocak'ta Silopi'de katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar Hewlêr'de düzenlenen seminerle anıldı.

Hewlêr'de dün Aydınlanma Salonu'nda düzenlenen seminerle 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen 3 devrimci Kürt kadını Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez anıldı. 'Sakine'nin mücadelesi Kürt kadınının özgürlüğünün sesidir' şiarıyla gerçekleştirilen seminerde ayrıca 4 Ocak tarihinde Türk devleti tarafından Silopi'de katledilen 3 Kürt siyasetçi kadın Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar da anıldı. 

Çok sayıda kişinin katıldığı seminer, tüm Kürdistn şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Seminerde konuşan RJAK üyesi Tara Hisen, Sakine Cansız'ın Kürt halkının devrimindeki mücadelesine ve yerine dikkat çekerek şunları söyledi: “Sakine Cansız yoldaş, tüm yaşamı boyunca yoldaşları için hep öncü oldu ve her zaman kadın devrimi için öncülük yaptı. Sakine Cansız'ın şahadeti Kürt halkının devrimi ve özellikle de Kürt kadın devrimi için büyük bir kayıp olmuştur.”

Tara Hisen'in konuşması ardından Sakine Cansız'ın yaşamı ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.