Şehit anneleri Halfeti'de bir araya geldi

KJA Halfeti Bileşenleri öncülüğünde anneler günü vesilesiyle özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleriyle dayanışmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Urfa'nın Halfeti ilçesinde KJA Halfeti Bileşenleri öncülüğünde Anneler Günü vesilesiyle demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleriyle dayanışmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Urfa'daki değer aileleri bir araya geldi. Eski Halfeti'de yapılan dayanışma etkinliğine DBP ve HDP Urfa il ve ilçe yöneticileri, Urfa Barış Anneleri üyeleri ve özgürlük mücadelesinde çocuklarını yitiren anne katıldı. Program kapsamında moral amacıyla etkinlikler düzenlendi. Tur tekneleriyle anneler, Fırat Nehri üzerinde Halfeti'nin tarihi yerleri gezdirildi.

'DEĞERLERİMİZİN ONURLU MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Yapılan kısa gezinin ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Burada konuşan KJA aktivisti Nahide Sağlamcan, annelerin umudun, direnmenin ve yaşamın simgesi olduklarını belirterek, annelerin gözlerinin hep yaşlı ve yüreklerinin umutla dolu olduğunu söyledi. Sağlamcan, annelerin savaşı da savaşmayı da canıyla ve evlatlarıyla ödeyerek yüreklerinin her zaman bir yangın yeri olduğunu vurguladı. Annelerin doğurduğu çocukların daha güzel ve özgür bir yarınlar adına yemin ederek gittiklerini söyleyen Sağlamcan, gidenlerin arkalarında daha onurlu ve dik duranları bıraktığını dile getirdi. Gidenlerin arkalarında kendilerine onurlu bir yaşam bıraktığının altını çizen Sağlamcan, "Bizler bu onurlu mücadelenin yolunda değerlerimize sahip çıkarak yürüyoruz. Belki yolunda gitmeyen durumlar yaşadık. Ama hiçbir şey de bizi yolumuzdan edemedi. Değerlerimizin bize bıraktığı mücadele ruhuyla bütün analarımızın ellerinden öpüyoruz" diye konuştu.

Ardından konuşan DBP Urfa İl Eş Başkanı Leyla Coşkun da annelerin emeklerinin çok yüce olduğunu belirerek, buna karşı ne yapılırsa yapılsın anne emeğinin ödenemeyeceğini söyledi. Kürt özgürlük mücadelesine çocuklarını yitirerek bedel annelere sahip çıkılarak dayanışılması gerektiğini vurgulayan Coşkun, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Coşkun, özgürlüğe annelerin öncülüğünde ve katkısı ile ulaşılabileceğinin de altını çizdi.

'KENDİ KİMLİĞİNİZE SAHİP ÇIKIN'

Son olarak konuşan ve DBP PM Üyesi olan oğlu Mehmet Yavuzel'i  Cizre'deki vahşet bodrumlarında yitiren Xanim Yavuzel de yanan yürekleri karşısında Anneler Günü'nü kutlayamadıklarını belirterek, her şeye rağmen barış ve çözümü dile getirdiklerini söyledi. Anne Yavuzel, "Başka  Mehmetler şehit olmasın ve bize torbalara konulan külleri gelmesin diye barış ve çözüm diyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımızın katledilmesini kabul edemiyorum. Yüreğimiz yanıyor. Bizim yaşadığımız acıyı yaşamayanlara sesleniyorum. Kendi kimliğini tanımayanlara sesleniyorum. Sizler Kürtsünüz. El ele verin ve birlik olun. Kendinizi tanıyın ve satmayın. Özgürlüğümüzün mücadelesini verelim. Ülkemizi özgürleştirelim. Artık köleliği kabul etmeyelim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından annelere yemek ikramında  bulunularak, Urfa MKM sanatçılarının söylediği ezgiler eşliğinde program son buldu.

...