Sêrt Belediyesi’nden kadınlara özel ulaşım kartı: ‘Jinkart’

Sêrt Belediyesi, kadınların şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden daha ekonomik şekilde yararlanabilmesi için "Jinkart" adlı yeni bir uygulama başlattı.

Kadınların toplu taşıma araçlarını daha uygun fiyata kullanabilmesi amacıyla hayata geçirilen Jinkart, Sêrt Belediyesi Gelirler Şefliği ve belirli kart dolum noktalarından temin edilebilecek. Bu uygulama ile tam bilet ücreti 9 TL olan toplu taşıma araçlarından kadınlar, Jinkart ile sadece 6,5 TL ödeyerek faydalanabilecek.

Sêrt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş, "Kadınların şehir içi ulaşımdan daha kolay ve indirimli faydalanabilmeleri için başlattığımız Jinkart uygulaması, kadınlara yönelik sosyal hizmet projelerimizin sadece biri. Bu ve benzeri çalışmalarımız devam edecek. Tüm Sêrtli kadınları bu uygulamadan faydalanmaya davet ediyorum" dedi.

Sêrt Belediyesi, kadınların şehir içi ulaşımını daha erişilebilir kılmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdi. Belediye, kadınlara yönelik sosyal hizmet projeleri kapsamında farklı alanlarda da çalışmalarını sürdürecek. Jinkart uygulaması, kadınların ekonomik olarak desteklenmesi ve toplu taşıma kullanımının artırılması hedefleniyor.