‘Sêvê, Fatma ve Pakize’yi Hacı Birlik gibi sağ yakalayıp infaz ettiler’

HDP’li vekil Leyla Birlik, Silopi’de katledilen üç kadın siyasetçi Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayir’in polis tarafından sağ yakalanarak infaz edildiğini söyledi.

HDP’li vekil Leyla Birlik, Silopi’de katledilen üç kadın siyasetçi Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayir’in polis tarafından sağ yakalanarak infaz edildiğini söyledi.

Sêvê Demir’in yaralandığı haberini almalarının ardından ambulans gitmesi için yetkililerle görüştüklerini fakat kadınların yaralı haldeyken polisler tarafından infaz edildiğini ambulansın ise infazın ardından olay yerine giderek cenazeleri aldığını söyledi. Birlik, “Sêvê’nin yüzünün üçte ikisi yoktu. Fatma ve Pakize yakın mesafeden kurşun ve ağır silahlarla infaz edilmişler’’ dedi.

Silopi’de iki gece önce katledilen DBP PM üyesi Sêvê Demir, KJA aktivisti Fatma Uyar ve Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayir’in infazına ilişkin konuşan HDP Milletvekili Leyla Birlik, üç kadın siyasetçi ve yanlarında bulunan bir erkek arkadaşlarının henüz yaralı oldukları sırada tüm yetkili kurum ve kişileri bilgilendirdiklerini paylaştı.  Birlik, üç kadın ve yanlarında bulunan erkek arkadaşlarını hastaneye götürmeleri için polise verdikleri adrese giden polislerin burada üç kadın ve yanlarındaki kimliği henüz belirlenemeyen erkeği infaz ettiğine dikkat çekti.

İki gün önce akşam saat 21:00’da Şırnak Belediye Eş Başkanı’nın arayarak, Sêvê Demir’in yaralı olduğu yönünde aldıkları bir bilgiyi kendisi ile paylaştığını açıklayan Birlik, bunun ardından HDP genel merkezi ile irtibata geçtiklerini ayrıca partilerinin Silopi ilçe Eşbaşkanı ile görüşerek Demir’in yaralı olduğunu teyit ettirdiğini söyledi. Birlik, Silopi HDP  ilçe Eşbaşkanı ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı; ‘’İlçe eşbaşkanımız bir kişinin kendisini arayarak 4-5 kişi olduklarını, yanlarında Sêvê Demir’inde bulunduğunu, yaralı olduklarını aktardıklarını ve bulundukları yerin adresini verdiklerini söyledi.’’

Birlik, bu bilgiyi HDP Grup Başkan vekili İdris Baluken’e ulaştıklarını yine Silopi’de bulunan milletvekilleri Ferhat Encü ve Aycan İrmez’in de 112 acil servisi ve 155 polis hattını, valilik ve kaymakamlığı aradıklarını kaydetti.  Aynı şekilde kendilerinin de koordineli bir biçimde yetkililer nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirten Birlik, gece saat 01:00 sırlarında ancak ambulansın kendilerine iletilen ve yetkililere bildirdikleri adrese gittiğini ve orada artık katledilmiş olan arkadaşlarını aldığını aktardı.
‘HACI BİRLİK GİBİ YARALIYKEN İNFAZ ETTİLER’

Sağ yakalandıktan sonra infaz edilerek zırhlı aracın arkasında cenazesi sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in de yaralı yakalandıktan sonra infaz edildiğini hatırlatan Birlik, Sêvê ve arkadaşlarının da yaralı yakalanarak katledildiğini ifade etti.

Yaralıların nereden alınacağına dair adresleri kendilerinin verdiğini ve gidenlerin yaralıları hastaneye götürmek yerine infaz ettiğinin altını çizen Birlik, ‘’Arkadaşlarımız yaralı yakalandı ve vahşice infaz edildi. Bunun başkaca izahatı yoktur’’ diyerek sorumluların mutlaka bunun hesabını vereceğini kaydetti.