Sêvê'nin direnişini annesi devraldı

Soykırım saldırılarında katledilen Sêvê Demir'in annesi Sakine Demir de Botan Yürüyüş'ünde yerini aldı. Anne Demir, "Kürt halkı Botan için, Kürdistan’ın özgürlüğü için ne bedel gerekiyorsa ödemesi gerekir" dedi.

Şırnak ve ilçelerinde uygulanan soykırım saldırılara karşı başlatılan Botan Yürüyüşü için Mardin'in Nusaybin ilçesinin Girêmêra Mahallesi'ne gelen binlerce kişinin nöbet direnişi devam ediyor. Yürüyüşe katılanlandan biri de Silopi saldırılarında 3 yoldaşıyla birlikte katledilen DBP PM üyesi Sêvê Demir’in annesi Sakine Demir'dir. Kızının uğruna direnerek canını verdiği Botan direnişini kızının bıraktığı yerden sürdüreceğini belirten Demir, sonuna kadar direneceklerini ifade etti. Demir, kızını bu direnişte kaybettiğini ancak daha fazlasını yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Kızı Sêvê’nin demokratik mücadele yürüttüğünü, elinde silah ya da bomba olmadığını hatırlatan Demir, devletin buna bile tahammül etmeyerek kızını vahşice katlettiğini dile getirdi. Demir, Sêvê’nin katledilmeden önce de yıllarca zindanda tutulduğu ve işkencelere maruz kaldığını vurguladı. Kızının zindan koşullarında da direnişini sürdürdüğünü anlatan Demir, devletin kızını bilerek hedef aldığını paylaştı.

Kızının henüz Manisa’da yaşadığı dönemlerde de yüzünün her zaman Botan’a dönük olduğunu aktaran Demir, "Her zaman Botan’a gitmek istediğini söylüyordu. Kızım bu isteğini gerçekleştirdi. Botan’a geldi, burada direndi, mücadelesini sürdürdü ve direnerek yaşamından oldu. Silopi’de yasak ve saldırılar başladığında Sêvê Botan ve Silopi’yi terketmedi. Seve’nin Botan direnişnde sonuna kadar kararlılıkla yer aldı" dedi.

Kendisinin de kızının uğruna can verdiği, ölümsüzleştiği Botan direnişini sürdürmek için harekete geçtiğini belirterek, şunları ifade etti: “Sêvê’nin bıraktığı yerden devam edeceğim. Belki onun kadar çalışamam, mücadele gücüm yok ama en azından onun yittiği, uğruna canını verdiği Botan’da abluka kırılana kadar mücadele edeceğim. Sonuna kadar Botan direnişinde yerimi alacağım ve burada kalacağım.”

Kürt halkının Botan için, Kürdistan’ın özgürlüğü için ne bedel gerekiyorsa onu ödemesi gerektiğinin altını çizen Demir, herkesin elinden gelenin fazlasını yapması gerektiği çağrısı yaptı. Demir, direnmekten başka yol olmadığını dile getirdi.

Demir, sözlerini “Yaşasın direniş” “Biji Reber Apo” diyerek sonlandırdı.