GÖRÜNTÜLÜ

Sinmek yok direniş var

DAİŞ'in Kobanê'de gerçekleştirdiği katliama yanıt vermek isteyen 40 kadın, YPJ'ye katıldı.

DAİŞ'in Kobanê'de gerçekleştirdiği katliama yanıt vermek isteyen 40 kadın, YPJ'ye katıldı. 

DAİŞ çetesi, 25 Haziran günü Kobanê'de gerçekleştirdiği saldırıda yüzlerce sivili katletti. Katliamdan sonra 40 kadın, YPJ saflarına katıldı. 

İlk olarak YPJ Eğitim Akademisi'nde eğitime katılan 40 kadın savaşçı adayından Berçem Hogir, Jiyan Kobanê ve Avaşin Kobanê, hedeflenenin aksine mücadele kararlılıklarının daha da büyüdüğünü dile getirdi. 

KARARLILIĞIMIZ BÜYÜDÜ

Avaşin Kobanê, katliamın ardından YPJ'ye katılma kararı aldığını belirterek, "DAİŞ çetesi bu katliamla Kobanê halkını sindirmek ve mücadele kararlılığını yok etmek istedi. Bunu da kadını hedef alarak yapmak istedi. Biz de kadınlar olarak hem intikam almak hem de daha fazla kararlılık adına YPJ’de yerimizi aldık" diye konuştu. 

Katliam sonrası babasının da öz savunma güçleri içinde yer aldığını dile getiren Avaşin Kobanê, iki abisinin de YPG saflarında olduğunu aktardı. "DAİŞ’ten korkmadık tersine büyük öfke yaşadık" diye devam eden Avaşin Kobanê, "Bundan sonra da sonuna kadar direneceğim. Arkadaşlarıma, halkıma karşı sorumluluklarımı yerine getireceğim. Katliam karşısında cevabım DAİŞ çetesinden intikam almak ve halkımı sonuna kadar korumak olacaktır" şeklinde konuştu. 

HESAP VERECEKLER

Katliamdan bir gün sonra YPJ'ye katılan Jiyan Kobanê ise, katliamda kuzenini kaybettiğini, katliam karşısında korkmayı ve geri adım atmayı asla düşünmediğini söyleyerek, "Halkımıza karşı gerçekleşen katliam bizde daha fazla mücadele isteği ve halkımızı koruma sorumluluğu yarattı. Kentimizi terk etmedik, YPJ saflarında direnişi daha da büyütmek için yerlerimizi aldık" dedi. 

Bir an önce eğitimini tamamlayarak savaş cephesinde yerini almak istediğini belirten Jiyan Kobanê, şunları söyledi: "Hepsine tek tek hesap sormak istiyorum. DAİŞ halkımıza karşı yaptığı kirli katliamların hesabını verecek."

GİRÊ SPÎ’DEN KATILDI

Berçem Hogir de katliam ardından YPJ'ye katılan kadınlardan. Hogir, katliamdan bir süre önce özgürleştirilen Girê Spî'den gelerek YPJ'ye katılmış. Katliamı duyduğunda yaşadıklarını tarif etmekte zorlandığını aktaran Hogir, "Adeta kanım dondu, günlerce düşündüm, Kobanê’de halkımıza yapılanlara sessiz kalırsak bu katliamların her alanda yapılacağını düşündüm ve yerimin YPJ safları olduğuna karar verdim" diye belirtti. 

DİRENME GEREKÇESİ

Bir yaşında çocukların, kadınların katledildiğini hatırlatan Berçem Kobanê, DAİŞ’in kadınları hedef almasının da kararında etkili olduğunu söyledi. Berçem Hogir, son olarak şunları ifade etti: "DAİŞ karşısında korkmak, sinmek yok, her saldırı bizim için ve halkımız için çok daha büyük bir mücadele ve direnme gerekçesidir. DAİŞ çetesine karşı bir an önce cephede yerimi alarak katliamın hesabını sormak istiyorum."