SKB’den acil eylem çağrısı

Acil eylem çağrısı yapan SKB; “Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere sesleniyoruz. Kürt halkına reva görülen bu faşist, barbar savaş, sadece Kürt halkına ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım getirmiyor” dedi.

Acil eylem çağrısı yapan SKB; “Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere sesleniyoruz. Kürt halkına reva görülen bu faşist, barbar savaş, sadece Kürt halkına ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım getirmiyor” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) şunları belirtti: “Kürdistan’da ağıtlar yükseliyor… Kentler, yaşam alanları kuşatılarak bombalanıyor… Katliamlar devam ediyor…

Faşist sömürgeci Türk devleti, uygulamaya koyduğu yasaklarla işlediği insanlık suçunu gizleme çabası içerisinde…

Kürdistan’ın birçok il ve ilçesinde yaşanan vahşet, şu anda Cizre ve Silopi’de… Ağır top atışları, seri taramalar ve yükselen feryatlarla Kürdistan halkı; ‘Ya onurlu bir yaşam ya ölüm’ diyor!..

Faşist Türk devleti tarafından yapılan saldırılarla yüzlerce sivil yaşlı, genç, kadın, çocuk katledildi. Cenazeler haftalarca sokak ortasında bırakıldı...

Özelikle kadınlar ve çocuklar hedef alınarak katledilmektedir. Hastaneler, okullar, öğrenci yurtları boşaltılarak askeri karargâhlar ve polis karakolları haline getirilmiştir.

Elektriksiz, susuz, yiyeceksiz, evleri kurşunlanan, bombalanan ve keskin nişancıların hedefi olan Kürt halkını daha büyük saldırılar ve katliamlar beklemekte...

Susmayın!..

Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere sesleniyoruz. Kürt halkına reva görülen bu faşist, barbar savaş, sadece Kürt halkına ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım getirmiyor. Türkiye’de yaşayan emekten, haktan, hukuktan, özgürlük ve demokrasiden yana olan bütün kesimler tehdit altındadır.

Harekete geçin!.

Gün içerde, dışarıda savaş naraları atan, katliamlar yapan faşizme karşı sokağa çıkma günüdür!..

Gün faşizme karşı omuz omuza kardeşleşme günüdür!

Gün bedenimize, ruhumuza Özyönetimimize sahip çıkma günüdür!

Gün sokakları özgürleştirme, isyan ateşini tüm coğrafyalara taşıma günüdür!..”