SKM 3 kadın siyasetçi için eylem yaptı

SKM, katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiyi andı. AKP hükümetinin kadınlardan korktuğunu belirten SKM'liler, özgürlük yolunda ölümsüzleşen kadınların mirasına sahip çıkacaklarını kaydetti.

SKM, katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiyi andı. AKP hükümetinin kadınlardan korktuğunu belirten SKM'liler, özgürlük yolunda ölümsüzleşen kadınların mirasına sahip çıkacaklarını kaydetti.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Silopi'de 3 Kürt kadın devrimcinin Saray'ın özel kuvvetleri tarafından katledilmesini protesto etti.

SKM Genel Sözcüsü Fadime Çelebi ve ESP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu'nun da katıldığı eylemde kadınlar, Galatasaray Lisesi önünde "Saray kaybedecek direnen kadınlar kazanacak" yazılı pankart açtı. Sosyalist kadınlar devlet tarafından katledilen Yeliz Erbay, Şirin Öter, Seve Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır'ın fotoğraflarını taşıdı.

Eylemde söz alan Otlu, "AKP faşizmi kadınlardan korkuyor. Ancak ne tankları ne topları ne de infazları kadınları mücadeleden koparamayacak" dedi.

SKM adına açıklama yapan Fadime Çelebi, onurlu bir barış, özgür Kürdistan çığlını yükselten, bunu için mücadele eden üç yiğit kadının toprağa düştüğünü ifade etti, "'Botan düşerse insanlık kaybeder' diyenlerin sesiydi onlar" diye konuştu.

İşgal altındaki toprakları Arîn Mirkan, Sibel Bulut gibi özgürleştirmek isteyen kadınların savaştığını ve direndiğini vurgulayan Çelebi, "Birbirinden değerli, yiğit kadınlar özgürlük bayrağını bize devrediyor" dedi.

Üç Kürt kadının özyönetim mücadelesini yükseltmek, halkını korumak için direndiğini belirten Çelebi, "Onların yolu,

Sakinelerin, Fidanların, Leylaların yoludur. Kadınlar olarak söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz olduğuna inanıyoruz.

Çünkü Sêvêlerin, Pakizelerin, Fatmaların ancak bıraktıkları mirasa böyle sahip çıkabiliriz" diye konuştu.

SKM Genel Sözcüsü Fadime Çelebi, şöyle konuştu: "AKP korkmalı biz kadınlardan. Tüm özgürlüğe sevdalı kadınlar Saray'ı yıkmak için savaşacağız. Yelizlerin, Şirinlerin, Dilanların sesiyle, gücüyle, cesaretiyle yürüyeceğiz. Özgürlük kavgamızda ölümsüzleşen Sêvê, Fatma, Pakize yüreklerimize akan bir hüzündür. Şimdi isyan zamanıdır. Şimdi özgürlük zamanıdır. Şimdi devrim zamanıdır. Selam olsun, ölümü yenen, yeni bir yaşamı kurma gücünü bize öğreten kadınlara. Selam olsun Sêvêlere, Pakizelere, Fatmalara.”

Eylem, Saray'ın özel kuvvetleri tarafından infaz edilen kadınların isimlerinin sayılmasıyla son buldu.