GÖRÜNTÜLÜ

Stockholm’de Kürt kadınlarının katledilmelerini protesto edildi

Silopi'de devam eden özyönetim direnişinde DBP PM üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA üyesi Fatma Uyar'ın katledilmes Stockholm’un en işlek caddesi Drottningatan’da protesto edildi.

Silopi'de devam eden özyönetim direnişinde DBP PM üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA üyesi Fatma Uyar'ın katledilmesi İsveç’in başkenti Stockholm’un en işlek caddesi Drottningatan’da düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

Akşam saat 18.00 sularında Amara Kürt Kadın Meclisi üyesi bir grup kadının gerekleştirdiği eylem sırasında 3 Kürt kadını katliamı temsili olarak canlandırmak için kefen giyerek yerlere uzandı. Diğer üç kadın da, eylemin amacını açıklayan ve Türk devletinin katliamlarını protesto eden pankratlar taşıdılar.

Eylem süresince kadınlar, özyönetim direnişlerini ve Türk devletinin Kürdistan’a yönelik kuşatma ve katliamlarını anlatan bildiriler dağıttılar. İsveç halkı ve hükümetine Kürdistan’da süren katliamı durdurulması için harekete geçmeleri çağrısında bulundular.