‘Suruç’un hesabını soracağız’

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu Rojava devriminin, Kürdistan başta olmak üzere tüm Ortadoğuluların bir değeri ve kazanımı haline geldiğini belirtti.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, Suruç katliamına ilişkin yaptığı açıklamada, “Şengel'in, Kobanê'nin, Amed'in ve son olarak Suruç'un hesabını sormak çetelerden intikam almak ve aynı zihniyeti üreten AKP'yi Kürdistan'dan kovmak biz genç kadınların şehitlere olan borcudur. Borcumuzu ödeyeceğiz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu Rojava devriminin, Kürdistan başta olmak üzere tüm Ortadoğuluların bir değeri ve kazanımı haline geldiğini belirtti. Bu nedenle Rojava’ya saldırının insani değerlere bir saldırı anlamına geldiğini vurgulayan Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, “Rojava devrimini bitirmeye, Ortadoğu'yu kaos bataklığına sürüklemeye çalışan DAİŞ çete örgütü ise adeta Rojava ve Rojava değerlerini savunan insanlığa karşı geliştirilmiş bir terör makinasıdır. Özellikle AKP devleti eliyle el bebek gül bebek büyütülen bu çeteler dün Kobanê'yi yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Suruç'a gitmek isteyen 330 genci katletmeye çalışmıştır. Devrimci, sosyalist ve yurtsever gençliğe dönük yapılan bu saldırı ardından onlarca genç can vermiş ve onlarcası da ağır yaralanmıştır. Bu nedenle başta Pirsus katliamında şehit düşen genç yoldaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyor ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Kobanê, Amed, Mersin ve Adana’da en son da Suruç’ta yaşananların ve DAİŞ’in AKP hükümetinin ortaklığıyla yapıldığını söyleyen Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu şunları vurguladı: “Tüm bu saldırılar ve katliam girişimleri planlı ve tek merkezden yönlendirilmektedir. Bu nedenle sorumlusunun da AKP hükümeti olduğu açıktır. Bedeli ne olursa olsun bu katliamın hesabı sorulacaktır. Erdoğan ve AKP hükümeti bilmelidir ki Kürt gençleri ve genç kadınları ve Kürdistan halkı mesajı almıştır. Bu katliamın hesabı başta genç kadınlar olmak üzere tüm devrimci yurtsever, sosyalist, demokrat gençler tarafından sorulacaktır.

Tüm Türkiyeli gençler ve kadınlar kendi öz savunmalarını almasını bilecektir. Bu katliam bir kez daha öz savunmanın önemini ortaya koymuştur. Kürdistan ve Türkiyeli genç kadınlar ve gençler işgalci Türk devletine karşı serhıldan hareketini başlatmalıdır. Bu gün itibari ile tam bir devrimci dayanışma ruhuyla meydanlar devrimci halk savaşına sahne olmalıdır. Katliamcılardan tarihi bir hesap sorulmalıdır. 1968 devrimci gençlik kuşağının ve Deniz Gezmişlerin yoldaşları olduğunu kanıtlamanın zamanı gelmiştir. Kobanê zafer ruhuyla ve 6-8 Ekim direniş ruhuyla AKP hükümetinden hesap sorulmalıdır. Bu katliam bir kez daha göstermiştir ki Kobanê'de bozguna uğrayan erkek egemen zihniyet ve cisim hali bulmuş olan AKP devletidir.

Sonuç olarak bizler Kobanê’yi yeniden inşa etme umuduyla yola çıkmış SGDF'li genç yoldaşları saygıyla anıyoruz. Onların yürüyüşünü tamamlamak bizlerin olduğu kadar sosyalist demokrat devrimci öğrenci işçi tüm genç kadınların görevidir. Şengel'in, Kobanê'nin, Amed'in ve son olarak Suruç'un hesabını sormak çetelerden intikam almak ve aynı zihniyeti üreten AKP'yi Kürdistan'dan kovmak biz genç kadınların şehitlere olan borcudur. Borcumuzu ödeyeceğiz.”